Vatikan: Začelo se je srečanje o zaščiti mladoletnih v Cerkvi

21.2.2019 Vatikan Papež Frančišek, SŠK
Foto: Vatican Media Foto: Vatican Media

V Vatikanu se je danes začelo srečanje o zaščiti mladoletnih v Cerkvi. Zbrane je najprej pozdravil papež Frančišek. Tri govore na temo odgovornosti danes imajo kard. Luis Antonio Tagle, msgr. Charles Jude Scicluna in in kard. Rubén Salazar Gómez.

Srečanja se udeležujejo patriarhi, kardinali, nadškofje, škofje in redovni predstojniki, med njimi je tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, predsednik Slovenske škofovske konference. Papež Frančišek in ostali udeleženci so se v novi sinodalni dvorani zbrali ob 9. uri in najprej začeli z molitvijo. Ogledali so si tudi video s pričevanji žrtev zlorab.


Zaščita mladoletnih v Cerkvi: Nismo v »letu nič«

Izjava za javnost: Katoliška Cerkev in zaščita otrok


Po papeževih uvodnih besedah bo sledil prvi od treh današnjih govorov, ki ga bo imel kard. Luis Antonio Tagle. Govoril bo o zdravljenju ran, ki mora biti pastirjeva temeljna naloga. Danes bosta zbrane v sinodalni dvorani nagovorila še msgr. Charles Jude Scicluna, ki bo govoril o Cerkvi kot poljski bolnišnici, in kard. Rubén Salazar Gómez, ki bo govoril o soočanju s konflikti v času krize, s katero se sooča Cerkev. Udeleženci srečanja bodo delali tudi po skupinah. Današnji prvi dan srečanja je tematsko namenjen vprašanju odgovornosti škofov.

 

Vir: Vatican News