Vabilo na tiskovno konferenco Zavoda Antona Martina Slomška

12.11.2013 Maribor Glasba, Katoliška šola, Kultura

Pred premiero glasbene pravljice Koga se strah boji? bo na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška, Vrbanska 30, Maribor (dvorana, 2. nadstropje) v četrtek, 7. novembra 2013, ob 12.00 potekala novinarska konferenca. Na njej bodo sodelovali pobudnica in soavtorica projekta Tanja Ajtnik Miškovič, avtor glasbe Tadej Kušar, ravnatelj šole in umetniški vodja Papagenovega festivala Aleš Marčič ter učenci šole, ki bodo uprizorili odlomek dela.

Velika dodana vrednost predstave sta avtorska glasba komponista Tadeja Kušarja, napisana za klavir štiriročno in pevske soliste, ter prva uprizoritev predstave v okviru Papagenovega festivala s pomočjo lutk, izdelanih v lastni produkciji. Uprizorjena bo glasbena pravljica v lutkovni upodobitvi, ki so jo pripravili učitelji Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška. Pobudnica projekta in idejni vodja je Tanja Ajtnik Miškovič, glasbo je napisal skladatelj Tadej Kušar, režiserka predstave pa je Simona Raffanelli Krajnc. Delo, nastalo po knjižni predlogi istoimenske pravljice avtoric Tatjane Kokalj in Jane Kolarič, je napisano za klavir štiriročno ter pevske soliste. V predstavi nastopajo učenci klavirskega in pevskega oddelka naše šole pod mentorstvom učiteljic klavirja Tanje Ajtnik Miškovič, Tamare Povh, Mirjane Kostić, mentorica pevskega oddelka pa je Simona Raffanelli Krajnc.

Premiera predstave bo v torek, 12.  novembra 2013, ob 17.30 na Glasbeni in baletni šoli Antona Martina Slomška. Ponovitev predstave bo v četrtek, 14. novembra 2013, ob 17.30.


Besedilo je posredovala Silva Belšak, ki je na voljo za dodatne informacije na sedežu Zavoda Antona Martina Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru, tel. št. 0590/92–207 ali po e-pošti na naslovu [email protected].