Vabilo k udeležbi na predsedniških volitvah 2012

11.11.2012 Slovenija Država, Komisija Pravičnost in mir

V nedeljo, 11. novembra 2012, bomo državljani Republike Slovenije volili novega predsednika republike. Na najvidnejšo funkcijo v državi bomo volili osebo, od katere pričakujemo, da bo s svojo avtoriteto pozitivno vplivala na razvoj naše države in na uveljavljanje temeljnih človeških ter demokratičnih vrednot. Funkcija predsednika republike ima velik simbolen pomen, ki je v času krize še toliko večji, zato je pomembno, da pred volitvami razmislimo o vrednotah, ki jih bo poosebljal bodoči predsednik.

Ob predsedniških volitvah se obračamo na katoličane in vse druge dobronamerne ljudi ter jih  vabimo k udeležbi na volitvah in k treznemu premisleku, komu bodo namenili svoj glas.

Udeležba na volitvah je državljanska in še posebej krščanska dolžnost, saj tako pokažemo, da je Slovenija naša in da državljani odločamo o njeni prihodnosti. Glas vsakega državljana je enako vreden in enako potreben. Državljanom ne sme biti vseeno, kakšno je in kakšno bo politično, gospodarsko, socialno in duhovno stanje v naši domovini. Z glasovanjem za najbolj primernega kandidata za najvišje vodstveno mesto v državi prispevamo k napredku Slovenije in Slovencev.


msgr. dr. Marjan Turnšek
predsednik Komisije Pravičnost in mir pri SŠK


Nadškof Stres: Glas vsakega je enako pomemben in enako potreben