V Slovenijo prihaja sestra p. Anselma Grüna Linda Jarosch

15.5.2013 Ljubljana in Maribor Knjiga
Naslovnica knjige - vir - Družina Naslovnica knjige - vir - Družina

Program obiska:

Sreda, 15. maj 2013, ob 19.00 v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani

Linda Jarosch bo v pogovoru predstavila prevod svoje knjige Vidim se v tebi. Po pogovoru bodo odprli razstavo slikarke Evgenije Jarc Zlate žene, ki so nastale kot refleksija ob prebiranju knjige Kraljica in divja ženska.

Četrtek, 16. maj 2013, ob 12.30 v dvorani Kinodvor v Ljubljani

Znane Slovenke, tudi same matere in hčere, med katerimi bodo Milica Šturm, Valentina Smej Novak in Andreja Poljanec, se bodo s pisateljico pogovarjale o odnosu med materjo in hčerjo kot ključnem do osebne rasti in moči.

Četrtek, 16. maj 2013, ob 19.00 v Zavodu A. M. Slomška na Vrbanski cesti 30 v Mariboru

Pisateljica Linda Jarosch in psihologinja Lidija Kociper bosta iskali odgovor na vprašanje, zakaj si mati in hči v svojem odnosu tako težko podarita ljubezen in sprejetost.
 


Na kratko o Lindi Jarosch

»Najlepše darilo, ki ga mati in hči lahko podarita druga drugi, je dovoljenje, da sta to, kar sta,«je v knjigi Vidim se v tebi zapisala hči pisateljice Linde Jarosch in soavtorica knjige Andrea Larson. Pisateljica je v Sloveniji postala prepoznavna po svojem prvencu, ki ga je napisala skupaj z rodnim bratom in plodovitim pisateljem p. Anselmom Grünom, Kraljica in divja ženska (leta 2009 izšla pri Celjski Mohorjevi družbi). Knjiga je nastala kot posledica seminarjev, ki jih je vodila za ženske v različnih življenjskih položajih, sicer pa deluje kot svetovalka in supervizorka delovnih skupin v podjetjih in različnih organizacijah.

V knjigi Vidim se v tebi, ki jo je Linda Jarosch napisala skupaj s svojo hčerjo Andreo Larson, pišeta o tem, da je biti ljubljen in obenem svoboden eno največjih hrepenenj v vsakem človeškem odnosu, še posebej in na izrazit način pa v odnosu med materjo in hčerjo. Ta odnos je lahko po eni strani zelo topel in ljubeč, po drugi pa nadvse napet in zadržan. Če obe hrepenita po ljubezni in sprejetosti, zakaj si ju potem druga drugi pogosto tako težko podarita?

Dodatne informacije dobite pri organizatorjih dogodkov.