Usposabljanje za romarske vodnike

20.1.2024 ob 9:30 Celje Dom sv. Jožef, Izobraževanja
Osnovno usposabljanje za romarske vodnike Osnovno usposabljanje za romarske vodnike

V soboto, 20. januarja 2024, od 9.30 do 13.00 bosta mag. Jure Levart in Viljem Kaučič vodila usposabljanje za romarske vodnike.

To leto nadaljujemo z usposabljanji za romarske vodnike, ki je namenjeno vodnikom po romarskih peš poteh, pa tudi za vse, ki si želijo poglobitve o peš romanjih. Usposabljanja potekajo po evropskem kurikulumu, ki je nastal v okviru Erasmus projekta Train2eupilgrimage, v katerem smo bili projektni partnerji. V času trajanja in izvajanja projekta smo pridobili dragocena znanja in izkušnje usposabljanja romarskih vodnikov po različnih evropskih romarskih poteh. Usposabljanje je namenjeno aktualnim in bodočim vodnikom romarjev ter ljubiteljem pohodništva po romarskih poteh oz. peš romanj.

Človek je v svojem bistvu romar. Na prvem izobraževalnem srečanju ste spoznali bogato zgodovinsko, duhovno, religiozno in kulturno sporočilo romanj, kakor tudi praktična navodila vodenja skupine romarjev (duhovnost na poti, hoja kot molitev in meditacija, lepota narave in stvarstva, osebna rast na poti, psihologija hoje, trajnostni vidiki peš romanj, hoja s pomočjo navigacije …).

Osnovno usposabljanje za romarske vodnike po romarskih peš poteh.

Prijave so možne na 059-073-800 ali [email protected].