Teden zaporov pod geslom Na poti življenja

18.11.2012 Molitev

Na mednarodni ravni in tudi v Sloveniji bo nedelje, 18. do sobote, 24. novembra 2012, potekal Teden zaporov. Njegov glavni namen je molitev, konkretna podpora in ozaveščanje o potrebah posameznikov ali skupin, ki jih zaznamuje izkušnja kaznivega dejanja ter kazni zapora.

Naslov letošnjega tedna je vzet iz 16. psalma in se glasi Na poti življenja. Geslo želi posebej poudariti odločitev za pot, ki vodi v življenje in medsebojno podporo, ki si jo lahko ljudje na njej nudimo. Molitve bodo v tem času namenjene vsem, ki so na kakršen koli način povezani s pravosodnim sistemom, za usmeritve, navdihe in osvežitve na njihovem potovanju. V molitvi se bodo spomnili zaprtih oseb, delavcev v zaporu, žrtev kaznivih dejanj, prostovoljcev, družin in prijateljev in tistih, ki zanje skrbijo. Poleg povabila k molitvi je pobuda namenjena tudi spodbudi, ki jo podpirajo predstavniki različnih krščanskih skupnosti in organizacij, da bi kot posamezniki in skupine storili nekaj konkretnega v podporo vsej ene izmed skupin, za katere molijo v tem tednu.

Župnijska občestva, skupnosti in različne ustanove so ob tej priložnosti dobile priložnostni plakat.

Plakat v pdf formatu z vsebinskimi poudarki za posamezen dan.


Dodatne informacije dobite na sedežu Zaporniškega vikariata na Smrekarjevi ulici 7 a v Ljubljani ali po e-pošti na naslovu: [email protected].