10. molitveno bdenje v Kočevskem rogu

31.5.2024 Kočevski Rog Molitev, Sprava

“Zelo mi je bil všeč mir tega večera in noči. In ptičje petje. In kako se je mir na neki način še poglobil, ko je bilo izpostavljeno Najsvetejše.”

Ali ste že kdaj doživeli tišino noči v pragozdu in med smrekovimi vrhovi občudovali milijone zvezd? Ali jutranjo alelujo peli skupaj s tisoči ubranih ptičjih grl?

A v smrtni tišini noči ne bi bilo prav veliko lepega, če je ne bi napolnjeval sij monštrance v soju sveč, ki nosi Najsvetejše. V temo naših vsakdanjih strahov, nemoči, srčnih ran in brezvoljnosti Jezus prinaša upanje in mir. Spokojnost kočevskih gozdov s svojo svetostjo napolnijo številni fantje in dekleta, ki so tam zaradi svoje vere umrli. Ti nam dajo pogum za življenje, vero, da se splača truditi za dobro.

Zato hodimo bedet v Rog že deset let. Da prinesemo Najsvetejše na kraj grozot skupaj in da nas prevzame vstajenjska moč naših mučencev. 

Pridružite se nam v petek, 31. maja 2024, na predvečer slovesnosti v Kočevskem Rogu, ob 20. uri in pripeljite svoje prijatelje!

  • 20.00 sveta maša
  • 21.00 kratek uvod v molitev in pričevanja
  • 22.00 – 5.00 tiho češčenje Najsvetejšega ob branju imen pobitih iz knjig Farne spominske plošče

Praktične informacije:

Prevoz ni organiziran, lahko pa nam pišete in vam bomo sporočili, če izvemo za kaksno prosto mesto. Noč na prostem je lahko mrzla, zato s seboj prinesite potrebno opremo (topla oblačila, čaj, spalna vreča, podloga za sedenje itn.). Za vse informacije smo vam na voljo na [email protected].

Približna Lokacija Kapele

Kdor ne more v Rog, je vabljen k molitvi, kjerkoli je. K molitvi vabljene tudi župnije. Prilagamo kratko molitvico, ki jo lahko vključite v molitev za ta namen.