Teden knjige

25.1.2016 Slovenija Kultura, Knjižne novosti

Dogodki v tednu knjige 2016:

 

Celjska Mohorjeva družba

Vabi v ponedeljek, 25. januarja 2016, ob 11. uri v knjigarno na Nazorjevi ul. 1 v Ljubljani na LITERARNO MATINEJO s pogovorom ob knjigah dddr. Jožeta Mačka: Mašne in svetne ustanove ter legati v Lavantinski škofiji III/1 in dr. Milčka Komelja: Sv. Ciril in Metod, izročilo v slovenski likovni ustvarjalnosti. Z avtorjema se bosta pogovarjala dr. Stane Granda in Jože Faganel.

 

Založba Družina in Založba Novi svet

vabita v ponedeljek 25. januarja 2016, ob 12. uri v Galerijo Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani na predstavitev knjig škofa Antona Vovka. Sodelujejo Anton Slabe, mag. Blaž Otrin in dr. Blaž Jezeršek.

 

Celjska Mohorjeva družba in Ljubiteljsko gledališče Teharje

vabita v sredo, 27. januarja 2016, ob 18. uri v Mohorjevo dvorano (Prešernova ul. 23 a v Celju) na RECITAL POEZIJE LILI NOVY. 

 

Založba Družina
Vabi na predstavitev otroške in mladinske literature in  o pomenu branja. Gostji bosta Schwentnerjeva nagrajenka za leto 2015 Bedita Mlinar in pisateljica Nataša Konc Lorenzutti. V sredo, 27. januarja 2016, ob 18. uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

 

Založba Ognjišče

Vabi na pogovorni večer o romarski poti CAMINO 27. januarja 2016 ob 19. uri v knjigarni Ognjišče, na Koroški cesti 19 v Kranju. Pogovor z avtorji: Ivan Gričnik – Moj Camino; Helena Štefanič – Slovenska kolesarska Jakobova pot; Metodij Rigler – Kje so tiste stezice, ki so včasih bile? Pogovor bo vodil Matjaž Merljak.

 

Celjska Mohorjeva družba

Vabi v četrtek, 28. januarja 2016, ob 17. uri v knjigarno na Nazorjevi ul. 1 v Ljubljani na LITERARNO POPOLDNE Vstani in hodi. Pogovarjali se bodo: Berta Golob, pisateljica; Darinka Slanovec, Krščansko bratstvo bolnikov in invalidov Slovenije; Marijine sestre in Hčere krščanske ljubezni – usmiljenke; Jože Faganel, predsednik Društva hemofilikov Slovenije