Študijski dan o migrantih in beguncih

22.9.2016 Ljubljana Begunec, Karitas

Slovenska karitas vabi v četrtek, 22. septembra 2016, na mednarodni študijski dan o migrantih in beguncih, ki bo potekal v Veliki dvorani Teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani, s pričetkom ob 11.uri.

Dogodek je del štiridnevne konference MigraMed, ki jo že šesto leto organizira Caritas Italiana in mednarodni mreži Karitas v mediteranskih državah ponuja izmenjavo izkušenj dela z migranti in begunci. Obenem tudi širši javnosti predstavi poglobljen pogled na migracije. Letos ima podnaslov ''Zgodbe z meje'' in se osredotoča na t.i. ''Balkansko begunsko pot'', zato bo en študijski dan potekal tudi v Ljubljani, en pa v Avstriji.

V četrtek, 22. septembra 2016, bo tako Slovenska karitas gostila preko 100 sodelavcev iz mediteranskih držav, ki se poklicno ukvarjajo tako z množičnimi migracijami kot tudi s procesi vključevanja v družbo.

Program se bo začel ob 11.00 in bo trajal do 17.00. Od 14.30 naprej bo z nami tudi državni sekretar na MNZ g. Boštjan Šefic in predstavnik URSZR g. Rudolf Golob.

Za pogovor in informacije bodo na voljo :
-       sodelavca Slovenske karitas, g. Imre Jerebic in Danilo Jesenik Jelenc (od 12.40 do 13.00),
-       g. Oliviero Forti, Direktor Urada za migracije pri Caritas Italiana (ves čas trajanja dogodka).

Prijazno dobrodošli!

Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas

Za vse dodatne informacije:
Danilo Jesenik Jelenc, vodja projekta Pomoč migrantom
M: 051/27-84-84; [email protected]

Več: http://www.caritasitaliana.it/home_page/area_stampa/00006567_Migramed_2016___Meeting_internazionale_Caritas_del_Mediterraneo_.html