Strokovna srečanja Slovenskega Cecilijinega društva

29.8.2014 Velesovo Glasba, Srečanje

 

Slovensko Cecilijino društvo (SCD) vabi na udeležbo treh strokovnih srečanj, ki jih prireja v sodelovanju z Župnijo Velesovo. To so 5. tečaj liturgičnega orglanja in improvizacije, 3. tečaj za zborovodje in prvič Tečaj popularne duhovne glasbe. Tečaji bodo potekali od petka, 29. do nedelje, 31. avgusta 2014, v Velesovem.

Tečaje bodo vodili izkušeni mentorji: Dalibor Miklavčič, Jaka Pucihar, Damijan Močnik in Tomaž Faganel. Tečaji bodo v prenovljenem velesovskem samostanu, kjer bo poskrbljeno tudi za prenočišče in prehrano ter na dveh izvrstnih orglah v Velesovem in na bližnji Trati. Kot prikaz dela srečanj bodo udeleženci v nedeljo, 1. septembra, v velesovski cerkvi glasbeno sooblikovali sv. mašo.

SCD letos prireja tečaje v spremenjenih ekonomskih okoliščinah, brez sofinanciranja iz proračuna. Zato bodo tečaje lahko izvedli le ob zadostnem številu udeležencev. Tečaj za zborovodje je uresničljiv z najmanj 5 aktivnimi udeleženci in 20 udeleženci poslušalci, tečaj liturgičnega orglanja in improvizacije je uresničljiv z najmanj 12, tečaj popularne duhovne glasbe pa z najmanj 18 udeleženci. Za primer premajhne udeležbe na posameznem tečaju naj udeleženci v prijavi vpišejo svojo prvo, drugo in trejo izbiro tečaja.

Rok za prijavo je 14. avgust 2014.

Prijavnico, podroben opis tečajev in ostale podatke dobite na spletni strani www.scd.si.

Besedilo je posredoval Tomaž Faganel, ki je na voljo za dodatne informacije na GSM: 031/879-281 ali e-pošti: [email protected].