Stična mladih 2020 v prilagojeni izvedbi

8.6.2020 Slovenija Mladina, Cerkev v Sloveniji

Slovenska škofovska konferenca je 1. junija 2020 sprejela sklep, da se srečanje Stična mladih 2020 zaradi nepredvidljivosti stanja glede ukrepov proti širjenju koronavirusa v septembru izvede v drugačni obliki, kot je potekalo zadnja leta. Ekipa ustvarjalcev Stične mladih pripravlja prilagojeno izvedbo dogodka, ki ga bodo skupine mladih lahko izvedle v krajih po vsej Sloveniji ali pa prek spleta.

Stična mladih je vseslovensko srečanje mladih katoličanov, na katerem se vsako leto zbere okoli 5000 mladih iz vse Slovenije. Letos bo 19. septembra potekalo že 39. po vrsti.

Organizatorji Stične mladih se zavedajo, da bi izvedba dogodka v običajni obliki lahko predstavljala preveliko tveganje za zdravstveno stanje udeležencev. “Za nas je zdravje udeležencev in njihovih domačih na prvem mestu, zato podpiramo odločitev Slovenske škofovske konference,” še dodajajo.

Kljub temu pa želijo tudi letos mladim omogočiti, da doživijo vsaj del utripa Stične. Tako ustvarjalci dogodka - mladi prostovoljci - trenutno pripravljajo prilagojen način izvedbe srečanja in stremijo k temu, da bo program kljub razmeram kakovosten in vsebinsko bogat.

Vse nadaljnje informacije o poteku in prilagoditvah Stične mladih 2020 bodo objavljene na prenovljeni spletni strani dogodka (sticna.net) ter družbenih omrežjih Facebook in Instagram. Duhovniki bodo obveščeni tudi preko duhovniške e-mail liste.

Dodatne informacije:

Jure Čehovin
odgovorni za odnose z javnostmi pri Katoliški mladini [email protected]

Lucija Marinček
odgovorna za odnose z javnostmi pri Stični mladih [email protected]