Srečanje karmelske bratovščine na Brezjah

14.6.2014 Brezje Redovništvo, Duhovni program, Romanje

Sestre karmeličanke smo razmišljale, kako bi poživile življenje karmelske – škapulirske bratovščine. Zavedamo se, da je bistvo bratovščine to, da omogoča – v skupni hoji skozi življenje vere - vedno trdnejši odnos z Gospodom, po Mariji. Prvi korak na tej poti vere je srečanje – in najbolj primerna ter rodovitna oblika srečanja je romanje. Ker je Marija Pomagaj na Brezjah slovensko narodno romarsko središče, je primerno, da prvo skupno evharistijo doživimo prav tam in tako začutimo bratsko povezanost vseh šestih slovenskih škofij.

Vabimo torej vse člane karmelske bratovščine, njihove družine in prijatelje ter vse, ki bi se nam radi pridružili, da se srečamo na Brezjah v soboto, 14. junija 2014:  ob 15h bomo začeli z vódeno adoracijo in glasbo v cerkvi, sledila bo maša, po maši pa bo tudi v cerkvi ogled DVD (predstavitev škapulirja). Po tem organiziranem programu bo še dovolj časa za prosto druženje pred cerkvijo ob »dobrotah iz popotne torbe«.

Na razpolago bo zgibanka, kjer bo opisan potek popoldneva, v njej bodo navedeni tudi koordinatorji po škofijah (ime, naslov), na katere se boste lahko obrnili, če boste želeli prejeti v prihodnosti škapulir ali če vas bo zanimalo karkoli drugega o srečanjih po škofijah med letom. Škapulirja pa na dan srečanja na Brezjah ne bomo mogli podeljevati, ker bomo omejeni s časom.

V baziliki na Brezjah bo na dan tega srečanja mogoče prejeti tudi popolni odpustek – pod običajnimi pogoji (nenavezanost na greh, torej opravljena spoved, in molitev po namenu svetega očeta).

Sestre vas bomo ta dan spremljale v Duhu in molitvi ter se veselile z vami v Gospodu.

Dogodek boste lahko spremljali po računalniku (internetni radio) preko programa Radia Ognjišče.

 

s. Ivana Podergajs OCD, priorica