Srečanje družin Ustanove Anin sklad v slovenskem Marijinem narodnem svetišču na Brezjah

24.7.2021 ob 11:30 Brezje Družina, Dobrodelnost
Fotografija je simbolična - Foto: Družina Fotografija je simbolična - Foto: Družina

Ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto, 24. julija 2021, ob 11.30 srečanje družin v slovenskem Marijinem narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah.

Tradicionalna poletna srečanja ob godu zavetnice ustanove sv. Ane so pripravljali v Dolenjskih Toplicah, lansko je zaradi epidemičnih razmer odpadlo, letošnje pa so s prošnjo za naprej in predvsem v zahvalo za minulo epidemično obdobje prestavili v slovensko Marijino narodno svetišče Marije Pomagaj na Brezje. 

Na srečanje so poleg družin povabili tudi dobrotnike.  Gre za pomembno srečanje, saj bodo lahko družine med seboj izmenjale izkušnje, ki so jih dobile med epidemijo pa tudi spregovorile o tem, kako je ena izjemnih preizkušenj vplivala na njihovo življenje.

Srečanje se bo ob 11.30 začelo s sveto mašo, ki jo bo na trgu pred baziliko daroval predsednik Ustanove Anin sklad p. Milan Kos. Po maši bo sledilo pričevanje za starše zakoncev Marinke in Aleša Čerin na temo, kako novi mediji vplivajo na poteze otrok, za otroke pa bo omogočen ogled Muzeja jaslic, ki je v več sto kilometrov naokoli edinstven na našem območju, saj hrani več sto jaslic iz Slovenije in vsega sveta; prav tako bodo otroci podrobno spoznali delovanje narodnega svetišča. Dogodek je odprt za javnost.

Ob koncu si bodo družine lahko izbrale nekaj knjig, ki jih je ustanova Anin sklad prejela od Mohorjeve družbe v Celovcu.

Ustanova Anin sklad trenutno povezuje 150 družin, od tega jih tretjina prejema redno mesečno podporo.

 

Za dodatne informacije so vam na voljo na številki 051 390 787. Več o ustanovi tudi na spletni strani: https://www.anin-sklad.si/

Alen Salihović