Slovesna akademija ob začetku Tedna karitas 2022

18.11.2022 ob 19:00 Vipava Karitas, Škofija Koper
Foto: https://www.vipavskadolina.si Foto: https://www.vipavskadolina.si

Sodelavci Škofijske karitas Koper vabijo v petek, 18. novembra 2022, ob 19. uri v Vipavo v dvorec Lanthieri, kjer bo slovesna akademija ob začetku Tedna karitas 2022 in odprtje razstave likovnih del, ki so nastala v 28. mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas avgusta na Sinjem vrhu nad Ajdovščino pod naslovom Skupaj v istem čolnu.

Dogodka se bo udeležil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak in predstavniki lokalne skupnosti. Z glasbo bo večer obogatil Duo izvir. Likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn bo predstavila avtorje razstavljenih del.

Geslo kolonije in razstav 2022/2023 je »Skupaj v istem čolnu« in se navezuje na papeževe besede, ki jih je izrekel ob začetku epidemije ter nas je želel z njimi opogumiti, da bomo zmogli tudi preko nenapovedane in pobesnele nevihte, pred katero smo se znašli. "Zavedamo se, da smo vsi na istem čolnu, vsi krhki in izgubljeni, obenem pa pomembni in potrebni, vsi poklicani, da skupaj veslamo, vsi potrebni vzajemne tolažbe. Na tem čolnu … smo vsi." je dejal papež Frančišek.

Kontakt:  Marjana Plesničar Jezeršek, e-pošta: [email protected], GSM: 031 393 666.

Katalog