Slovenski škofje se pridružujejo vabilu papeža Frančiška k molitvi rožnega venca za Italijo

19.3.2020 ob 21:00 Katoliška cerkev Papež Frančišek, Evropa, Molitev
Foto: splet Foto: splet

Papež Frančišek je pozval k molitvi rožnega venca za Italijo in se je tako pridružil prošnji italijanskih škofov, ki vabijo k molitvi v četrtek, 19. marca, ob 21. uri. Slovenski škofje se pridružujejo vabilu in prosijo slovenske katoličane, da se povežejo v molitvi za brate in sestre v sosednji Italiji, ki jih je epidemija koronavirusa močno prizadela.

Ob koncu splošne avdience se je sveti oče pridružil pozivu italijanskih škofov, ki sredi tega izrednega zdravstvenega  stanja vabijo k molitvi rožnega venca za vso Italijo. »Vsaka družina, vsak vernik, vsaka redovna skupnost: vsi duhovno povezani, jutri ob 21.00, v molitvi svetlega dela rožnega venca. Jaz vas bom spremljal od tukaj,« je dejal papež Frančišek in dodal: »K svetlemu in spremenjenemu obličju Jezusa Kristusa in k njegovemu Srcu, nas vodi Marija, Božja Mati, zdravje bolnikov, h kateri se obračamo z molitvijo rožnega venca, pod ljubečim pogledom sv. Jožefa, varuha svete družine in naših družin.« Spodbudil je, naj sv. Jožefa prosimo, da na poseben način varuje naše družine, predvsem bolne in osebe, ki skrbijo za bolnike: zdravnike, medicinsko osebje in prostovoljce, ki tvegajo življenje pri opravljanju svoje službe.

Papež je še spomnil na slovesni praznik sv. Jožefa: »V življenju, pri delu, v družini, v veselju in bolečini je znal vedno iskati in ljubiti Gospoda, tako da si je v Spisih zaslužil hvalo kot pravičen in moder mož. Vedno ga kličite z zaupanjem, predvsem v težkih trenutkih, in izročite v varstvo svoje življenje temu velikemu svetniku.«

 

Vir: Vatican News