Slomškov dan 2013

Anton Martin Slomšek - Tomaž Perko Anton Martin Slomšek - Tomaž Perko

Na Ponikvi bo v soboto, 28. septembra 2013, potekal 10. Slomškov dan – srečanje učiteljev, vzgojiteljev, katehistov in staršev ter dan katoliškega šolstva. Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Slovenski katehetski urad in župnija Ponikva vsako leto pripravljajo Slomškov dan v septembru, ko goduje bl. Anton Martin Slomšek, zavetnik in priprošnjik vseh, ki se ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem mladih rodov. Namen dneva je povezovanje vseh sodelujočih, aktualizacija Slomškovih del in prepoznavanje njegovih sporočil za današnji čas v želji, da bi sprejeli njegovo držo, »da s tožbami ne bomo poboljšali sveta, ampak naj vsak v svojem stanu stori, kolikor more, in hitro bo boljši svet«.

Letošnje srečanje z geslom Po boljših ljudeh skrbimo za boljše čase (bl. A. M. Slomšek) bo povezano z dnevom katoliškega šolstva. Po uvodnem zbiranju na Slomu in romanju do Ponikve bo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi potekala sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval dr. Ivan Štuhec. Udeleženci bodo nato v OŠ Blaža Kocena na Ponikvi prisluhnili predavanju dr. Zorana Milivojevića z naslovom Pasti in izzivi permisivne vzgoje. Sledila bo podelitev Slomškovih priznanj za dosežke na področju vzgoje, izobraževanja in kateheze. Srečanje bodo sklenili s kosilom, ob katerem bo dovolj časa za izmenjavo izkušenj in druženje.

Nagovor Ivana Štuheca

Več informacij dobite v Društvu katoliških pedagogov Slovenije po tel. št. 01/438–39–87 ali po e-pošti na naslovu [email protected].