Škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, svetost in stanovitnost poklicanih 2016

10.9.2016 Cerkev na Slovenskem Duhovni program, Duhovniki, Kateheza, Mladina, Molitev, Cerkev v Sloveniji
Foto - Družina Foto - Družina

Škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice, svetost in stanovitnost poklicanih bo v vseh škofijah (razen v Murskosoboški), potekal v soboto, 10. septembra 2016. Geslo letošnjega molitvenega dneva je V družini je usmiljenje doma. Posebej z molitvijo podprimo mlade, ki v sebi zaznavajo Božji klic in jim izprosimo moči za velikodušen odgovor.

Spored po (nad)škofijah

Škofija Celje
Molitveni dan se bo odvijal v baziliki v Petrovčah. Ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sveta maša, ki jo bo daroval celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Med molitveno uro bo v Dominikovem domu potekalo srečanje za ministrante.

Škofija Koper
Molitveni dan bo molitveni dan na Sveti Gori pri Gorici. Ob 8.00 uri bo molitev križevega pota s Prevala na Sveto Goro, ob 9.30 srečanje za strežnike in strežnice ter otroke v kapeli prikazovanja. Istočasno bo v baziliki molitvena ura. Ob 10.30 bo sveta maša s somaševanjem letošnjih jubilantov in drugih duhovnikov. Ob koncu maše bodo katehistinje in katehisti prejeli diplome. Pri sveti maši sodelujejo dekanija Idrija-Cerkno, katehisti in katehistinje ter jubilanti. Ob 13.00 uri bo polurni koncert, ob 13.30 pa litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.

Nadškofija Ljubljana
Molitveni dan bo potekal na Brezjah. Ob 9. uri se bo na trgu pred baziliko pričela molitev, ob 10.30 bo sveta maša, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Nadškofija Maribor
Molitveni dan na Ptujski Gori se bo začel ob 8.30 in bo potekal sočasno na treh mestih:
-       v baziliki Marije zavetnice s plaščem bo molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim;
-       v Frančiškovi dvorani bo program za otroke in mlade, zlasti za ministrante;
-       po romarski poti bodo molivci iz Slovenjegoriške naddekanije vodili križev pot.

Ob 9.30 bodo v cerkvi pete litanije Matere Božje z odpevi, ob 10. uri pa bo somaševanje vodi mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Pri molitveni uri, križevem potu in sveti maši posebej sodelujejo duhovniki, mladi, ministranti in drugi verniki iz Slovenjegoriške naddekanije, ter »družinski« zbor Karizma iz stolne župnije v Mariboru.

Škofija Novo mesto
V noči s petka, 2. na soboto, 3. septembra, so se zbrali k vsakoletnemu molitvenemu bdenju za duhovne poklice. V soboto, 10. septembra, bo na Zaplazu Škofijski molitveni dan za duhovne poklice. Molitvena ura se bo pričela ob 9.00. Ob 10.00 bo sveta maša, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Med sveto mašo bosta med kandidate za diakonat in prezbiterat sprejeta bogoslovca 5. letnika Branko Jurejevčič iz Župnije Podzemelj in Tadej Strniša iz Župnije Trebnje. Med molitveno uro in sveto mašo bo priložnost tudi za sv. spoved. Na molitveni dan so posebej povabljeni tudi ministranti.

Škofija Murska Sobota
Za škofijo Murska Sobota bo molitveno srečanje za molivce za duhovne poklice (duhovniške, redovniške in misijonarske) v škofijskem romarskem svetišču pri Mariji Vnebovzeti v Turnišču, prvo soboto v mesecu oktobru, 8. oktobra 2016, ob 18. uri. Med molitveno uro in sveto mašo bo priložnost tudi za sv. spoved. Na molitveni dan so posebej povabljeni tudi ministranti. Po sveti maši bo srečanje murskosoboškega škofa msgr. dr. Petra Štumpfa z ministranti.

Več o molitvenem dnevu: http://cdp.nadskofija-maribor.si/index.php/home/aktualno/213-skofijski-molitveni-dan-za-duhovne-poklice-2016