Sklenil se bo škofijski postopek beatifikacije Chiare Lubich

10.11.2019 Frascati, Italija Duhovno gibanje

V Frascatiju v Italiji se bo 10. novmebra sklenil škofijski postopek za beatifikacijo ustanoviteljice Gibanja Fokolarov Chiare Lubich. Postopek se bo nadaljeval v Vatikanu na Kongregaciji za zadeve svetnikov.

V katedrali sv. Petra v Frascatiju bo v nedeljo, 10. novembra ob 16.30 slovesnost, med katero bodo sklenili škofijski postopek beatifikacije Chiare Lubich. Obenem bo potekalo zadnje zasedanje škofijske preiskave, ki ga bo vodil škof v Frascatiju msgr. Raffaello Martinelli.

Ves material, ki je bil obravnavan v dosedanjem postopku, bodo zapečaten predali v Vatikan. Zbrali so ga v skoraj petih letih raziskovanja in poglabljanja življenja, kreposti in znamenj svetosti Chiare Lubich. Preiskava bo nadalje potekala na Kongregaciji za zadeve svetnikov.

Prošnja za začetek postopka je bila vložena 7. decembra 2013 in sicer pet let po smrti Chiare Lubich. Uradno je zanj zaprosil škof v Frascatiju. 27. januarja 2015 se je postopek tudi uradno začel. Takrat je papež Frančišek poslal svoje sporočilo, v katerem je spomnil na sijoč zgled življenja ustanoviteljice Gibanja fokolarov za vse tiste, ki »ohranjajo njeno dragoceno duhovno dediščino«. Obenem pa je zaželel, da »bi Božje ljudstvo spoznalo življenje in delovanje nje, ki je sprejela Gospodovo povabilo in v Cerkvi prižgala novo luč poti do edinosti.«