Razstava R. Simčiča in pesniška zbirka R. Miškota

10.12.2013 ob 18:00 Ljubljana Zavod sv. Stanislava, Slikar, Kultura
Sončni zahod Sončni zahod

Odprtje Simčičeve razstave "Sončni zahod" s predstavitvijo pesniške zbirke "Kremen ključ" Rudija Miškota bo v torek, 10. decembra 2013, ob 18. uri v Meršolovem atriju v Zavodu sv. Stanislava.

O pesniški zbirki Rudija Miškota bo spregovoril dr. France Bernik, slikarska dela pa bosta predstavila dr. Aleš Mrhar in Tadeja Černivec.

Poti slikarja Rudija Simčiča (1920-2006) in pesnika Rudija Miškota (1922-2003) so se srečale v Venturinijevem pevskem zboru v Ljubljani proti koncu tridesetih let prejšnjega stoletja. Ljubezen do petja, glasbe in narave je prerasla v dolgotrajno prijateljstvo, ki ga je prekinila šele smrt Rudija Miškota. Mnoge navdihe za svoje ustvarjanje in notranji mir sta v vseh letnih časih našla na poljih ob Glinci, v roženskih hostah, na skrivnostnem barju, ob poslavljanju dneva. Tako se je v zgodnjem obdobju Rudi Simčič pogosto poimenoval Glinški, Rudi Miškot pa Roženski. Redko povsem razumljena in sprejeta sta bila zaradi tega pogosto notranje ranjena, a sta ostala zvesta sebi vse do zemeljskega odhoda.