Razstava poklonjenih del iz zapuščine Jožeta Bernika

5.9.2013 ob 19:00 Ljubljana Kultura, Razstava, Zavod sv. Stanislava
Indijanka z otrokom - Bara Remec Indijanka z otrokom - Bara Remec

V razstavni dvorani Narodne in univerzitetne knjižnice na Turjaški ulici 1 v Ljubljani bodo v četrtek, 5. septembra 2013, ob 19.00, odprtli razstavo del iz umetniške donacije Jožeta in Marije Bernik. Z razstavo, ki je nastala kot skupni projekt Zavoda sv. Stanislava in Narodne in univerzitetne knjižnice, želijo izraziti zahvalo gospe dr. Mariji Bernik Bevčar za donacijo dela družinske zbirke slik in plastik, ki sta jo ustvarila skupaj s pokojnim soprogom dr. Jožetom Bernikom (1924–2011). Darilo Marije in Jožeta Bernik je dragocena pridobitev za zbirki obeh ustanov, saj so v njej zastopani avtorji, ki jih slovenska umetnostna zgodovina in kritika štejeta med najbolj izrazite umetniške osebnosti preteklega stoletja. Predstavljena bodo slikarska dela Bare Remec in Iva Šubica ter leseni kipi Franceta Goršeta.

Razstavo bosta odprla direktorica Narodne in univerzitetne knjižnice gospa Mateja Komel Snoj ter direktor Zavoda sv. Stanislava dr. Roman Globokar. O likovnih delih bo spregovoril Veselin Mišković, kulturni program pa bodo z glasbo oblikovali dijaki Škofijske klasične gimnazije. Umetniške stvaritve bodo na ogled do sobote, 14. septembra 2013.

Besedilo je pripravila pomočnica direktorja Zavoda sv. Stanislava Lily Schweiger Kotar, ki je za dodatne informacije na voljo po tel. št. 01/582–21–51 ali po e-pošti na naslovu [email protected].