Radio Ognjišče - Slovenija, okno v svet

31.1.2014 Ljubljana Radio Ognjišče, Slovenci po svetu

LJUBLJANA, 27. januar 2014 - Radio Ognjišče vas v sklopu 20-letnice delovanja vabi na okroglo mizo z naslovom „Slovenija, okno v svet“. Skupaj z gosti bomo ugotavljali, ali je Slovenija dežela priložnosti za Slovence v domovini, zamejstvu in po svetu. Zanimalo nas bo tudi, ali smo v Sloveniji dovolj odprti za sodelovanje z rojaki v zamejstvu in po svetu na različnih področjih (podjetništvo, kultura, šolstvo ...). Okrogla miza bo v petek, 31. januarja 2014, ob 16. uri v prostorih Svetovnega slovenskega kongresa, Cankarjeva 1/IV, Ljubljana.

Uvod v okroglo mizo, ki jo sofinancira Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, bosta dva referata. "Ali je Slovenija še okno v svet, tako za državljane, živeče v domovini, kot za tiste v zamejstvu in zdomstvu," se bo spraševal državni sekretar na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Boris JESIH. Referat predsednika Svetovnega slovenskega kongresa dr. Borisa PLESKOVIČA nosi naslov: "Kako odpreti okno domovine?"

Referatoma bo sledil pogovor na temo: "Si upamo stopiti izven okvirjev?" Gostje okrogle mize bodo: asistent za ustavno pravo in človekove pravice na Fakulteti za družbene študije v Novi Gorici mag. Dejan VALENTINČIČ, vodja Centra za svetovne izziv in inovacije v Celovcu dr. Miroslav POLZER, predstavnik Katoliške akcije iz krške škofije Pavel ZABLATNIK, podjetnik Joško SIRK in nekdanji državni sekretar RS, pristojen za Slovence v zamejstvu in po svetu, dr. Peter VENCELJ.

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] in na telefonski številki 051 685 661.