Prostovoljska akcija Osvežimo naš dom v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani

7.4.2018 Ljubljana Akcija, Dobrodelnost, Prostovoljstvo

V Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani so v soboto, 7. aprila 2018, prepleskali zavetišče ter očistili okolico dnevnega centra.

Akcija je potekala v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe – Dan za povezovanje. Moči so združili s pridnimi študentkami iz Študentskega doma Uršula in njihovo ravnateljico s. Judito Mihelčič OSU.

Zbralo se je lepo število brezdomcev in prostovoljcev. Dan so začeli s skupnim zajtrkom, nato pa so se razdelili v več ekip. Večina se je lotila pleskanja, nekateri so pričeli s peko palačink, ki so jih na stojnici ponujali mimoidočim, ostali pa so se odpravili očistit okolico dnevnega centra in Uršulinskega zavoda. Vsi so pošteno zavihali rokave in se veselo lotili opravil. Med delom je bil čas tudi za klepet, kavo, sok in seveda palačinke. Po končanem pleskanju so se lotili še čiščenja in preurejanja prostorov. Nekoliko utrujeni, a veseli so se spet zbrali skupaj ob dobrem kosilu, ki ga je pripravila ekipa v kuhinji in za skupno mizo počasi zaključili Dan za spremembe.

S spremembami so zelo zadovoljni. Na sveže so prepleskali zavetišče, kjer je nastanjenih 7 brezdomcev, pralnico in skladišče. Sedaj so prostori svetlejši, bolj sveži in prijetnejši za bivanje. Tudi okolica je sedaj še lepša, saj so nabrali kar precej vreč smeti. Še najbolj pa so zadovoljni, da so se lepo povezali s sosedami iz študentskega doma Uršula.

JZ