Premiera filma z naslovom Čudež

22.9.2013 Brezje Film, Redovništvo

V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah bo v nedeljo, 22. septembra 2013, ob 10.00, maša, v tamkajšnjem Domu krajanov pa bodo ob 11.00 premierno prikazali dokumentarni film Čudež v režiji Davida Sipoša. Dokumentarec je bil posnet po pripovedi redovnice Tončke Krajnik, ki bo na premieri tudi osebno navzoča. Ta dan bo minilo 150 let, odkar se je na Brezjah pred milostno podobo Marije Pomagaj zgodilo prvo milostno ozdravljenje, o katerem nam pričajo zgodovinski viri.

Ozadje za nastanek dokumentarca

V letu 1938 se je družini Krajnik zgodilo nekaj, kar je njene člane zaznamovalo za vse življenje. Njihovo sedemletno deklico Tončko je med raznašanjem časopisa napadel pes. Zbolela je in kmalu ni mogla več hoditi. Bolezen ji je vzela noge in roke, nato ni mogla več govoriti. Mala Tončka je obležala doma. Po dolgi bolezni so se starši odločili, da jo odpeljejo na Brezje, upajoč na čudež. Bog je na priprošnjo Marije Pomagaj med sveto mašo uslišal molitve družine Krajnik, molitve deklice Tončke, molitve vasi Godešič pri Škofji Loki. Tončka je med povzdigovanjem vstala in spregovorila.

Besedilo je posredoval p. dr. Robert Bahčič iz Marijinega narodnega svetišča na Brezjah, ki je po e-pošti na naslovu [email protected] na voljo za dodatne informacije.