Predsednik SŠK msgr. Zore sprejel tajnika za odnose z državami pri Državnem tajništvu Svetega sedeža msgr. Gallagherja

4.9.2017 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, SŠK, Sveti sedež
Predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore, nadškof msgr. Paul Richard Gallagher in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl - Foto: Družina Predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore, nadškof msgr. Paul Richard Gallagher in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl - Foto: Družina

V ponedeljek, 4. septembra 2017, se je tajnik za odnose z državami pri Državnem tajništvu Svetega sedeža nadškof msgr. Paul Richard Gallagher v nadškofijskem dvorcu v Ljubljani srečal s predsednikom Slovenske škofovske konference (SŠK) in ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. Stanislavom Zoretom OFM ter s člani SŠK.

Sogovorniki so se med pogovorom dotaknili delovanja Katoliške cerkve v Sloveniji ter izpostavili pomen urejenih razmer za uresničevanje verske svobode v javnem življenju. Slovenski škofje so se zahvalili nadškofu Gallagherju za podporo Svetega sedeža in papeža Frančiška Cerkvi na Slovenskem pri njenem pastoralnem in karitativnem delovanju.

Pred srečanjem s slovenskimi škofi se je nadškof Gallagher srečal z ministrom za zunanje zadeve RS gospodom Karlom Erjavcem ter s predsednikom republike gospodom Borutom Pahorjem. Danes popoldne se bo sestal s predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem. Tajnik za odnose z državami pri Državnem tajništvu je na obisku v Sloveniji ob robu Strateškega foruma na Bledu med 3. in 5. septembrom 2017.