Predsednik SŠK msgr. Zore sprejel tajnika za odnose z državami pri Državnem tajništvu Svetega sedeža msgr. Gallagherja

4.9.2017 Ljubljana Cerkev na Slovenskem, SŠK, Sveti sedež
Predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore, nadškof msgr. Paul Richard Gallagher in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl - Foto: Družina Predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore, nadškof msgr. Paul Richard Gallagher in podpredsednik SŠK msgr. Alojzij Cvikl - Foto: Družina

V ponedeljek, 4. septembra 2017, se je tajnik za odnose z državami pri Državnem tajništvu Svetega sedeža nadškof msgr. Paul Richard Gallagher v nadškofijskem dvorcu v Ljubljani srečal s predsednikom Slovenske škofovske konference (SŠK) in ljubljanskim nadškofom metropolitom msgr. Stanislavom Zoretom OFM ter s člani SŠK.

Sogovorniki so se med pogovorom dotaknili delovanja Katoliške cerkve v Sloveniji ter izpostavili pomen urejenih razmer za uresničevanje verske svobode v javnem življenju. Slovenski škofje so se zahvalili nadškofu Gallagherju za podporo Svetega sedeža in papeža Frančiška Cerkvi na Slovenskem pri njenem pastoralnem in karitativnem delovanju.

Pred srečanjem s slovenskimi škofi se je nadškof Gallagher srečal z ministrom za zunanje zadeve RS gospodom Karlom Erjavcem ter s predsednikom republike gospodom Borutom Pahorjem. Danes popoldne se bo sestal s predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem. Tajnik za odnose z državami pri Državnem tajništvu je na obisku v Sloveniji ob robu Strateškega foruma na Bledu med 3. in 5. septembrom 2017.