Predsednik SŠK msgr. Saje poslal Evangeličanski cerkvi sožalno pismo ob smrti častnega škofa Geze Erniše

2.6.2022 Cerkev v Sloveniji Ekumenizem, SŠK

Ob smrti častnega škofa gospoda mag. Geze Erniše je novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Andrej Saje v četrtek, 2. junija 2022, škofu Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji Leonu Novaku poslal sožalno pismo.

Škof Saje je v pismu izrazil Evangeličanski cerkvi AV v Sloveniji ter družini pokojnega častnega škofa Erniše v osebnem imenu ter imenu Katoliške cerkve v Sloveniji izrekel iskreno sožalje. Škof Saje je označil Gezo Ernišo kot dobrega in zvestega pastirja, ki je osemnajst let kot škof vodil krščansko skupnost Evangeličanske cerkve AV v Sloveniji. Poudaril je njegovo prizadevanje za odprt in spoštljiv dialog ter vlogo pri krepitvi krščanskih vrednot v naši družbi. Kot duhovnik je oznanjal Božjo besedo, prinašal je tolažbo in upanje ter kot razgledan in moder človek povezoval ljudi različnih nazorov.

Škof Saje je sklenil svoje pismo z besedami pokojnega častnega škofa Erniše, ki je zapisal v enem svojih nagovorov: »In tu je potrebno imeti oči srca, oči, ki niso slabotne in zjokane, temveč oči zaupanja.« Dobrega Boga, ki je gospodar življenja in smrti, zato predsednik SŠK prosi, da bi oči Geze Erniše sedaj gledale svojega Stvarnika ter bi se njegovo srce odpočilo v Njem.