Predpremiera filma Radost ljubezni

24.12.2018 Ljubljana Družina, Film

V uredništvu verskih oddaj so na TV Slovenija pripravili dokumentarni film z naslovom Radost ljubezni. Predpremiera bo v petek, 21. decembra 2018, ob 19. uri v Antonov dom na Viču.

Radost ljubezni je 50-minutni dokumentarni film, ki govori o tem, kako je življenje v družini kljub težavam in preizkušnjam lahko lepo in izpolnjujoče. Povod za film je bila apostolska spodbuda Radost ljubezni papeža Frančiška. Oddaja je preplet osebnih izpovedi treh družin v treh različnih življenjskih obdobjih. Spoznamo mladoporočenca Anjo in Vida, ki sta se v času skupne hoje spopadla z zasvojenostjo s pornografijo, Moniko, ki je v prometni nesreči izgubila moža in ostala sama s tremi majhnimi otroki in Marka, ki je zapustil duhovniški poklic, ter Gene, ki je po ločitvi in letih življenja matere samohranilke, v jeseni življenja spoznala Romana. Scenarij je pripravil Peter Perše, film pa je režiral Primož Meško.  

Film bo tudi na sporedu na sveti večer, 24. decembra 2018, ob 21.20 na TV Slovenija 1. Predstavitev za omenjeni film si lahko ogledate tukaj.