Praznik čudodelne svetinje

27.11.2015 Cerkev na Slovenskem Redovništvo
s. Leopoldina Jožefa Brandis s. Leopoldina Jožefa Brandis

Marijine sestre v tem letu praznujemo 27. novembra praznik čudodelne svetinje še posebej hvaležno ob spominu na 200-letnico rojstva s. Leopoldine Brandis.

Sestra Leopoldina je bila rojena prav na ta dan leta 1815 v Gradcu. Bila je usmiljenka in prva vizitatorica nove graške province, od koder so leta 1852 prišle njene sestre tudi v Slovenijo. V Ljubljani je leta 1878 ustanovila bolniška dekleta, ki so stregle bolnikom po njihovih domovih pod okriljem sester usmiljenk. Leta 1926 so bolniške sestre postale samostojna družba z imenom Marijine sestre čudodelne svetinje. Zato jo imamo za svojo ustanoviteljico in duhovno mater.

Mati Leopoldina je bila izredna žena, ki je v svojem času z materinskim čutom skrbela za uboge in zelo požrtvovalno delovala na dobrodelnem področju. Za njo ostajajo vidne sledi, ki jih moremo še danes občudovati. V tem jubilejnem letu smo začeli pripravljati postopek za beatifikacijo s. Leopoldine.

Ta praznični dan Marijine sestre posvetimo predvsem molitvi. Po vseh skupnostih imamo slovesno bogoslužje in čaščenje Najsvetejšega. Letos se v hiši vrhovnega vodstva veselimo obiska gospoda nadškofa msgr. Staneta Zoreta, ki bo ob tej priložnosti v naši kapeli daroval sv. mašo.

Vabimo tudi vas, da se v svojih stiskah in potrebah zatekate k njeni priprošnji.

 

Marijine sestre čudodelne svetinje

PODOBICA