Pozdrav v imenu vernikov

15.3.2015 Ljubljana Škofija Ljubljana
Župnijska cerkev v Grosuplju Župnijska cerkev v Grosuplju

Spoštovani novoposvečeni g. škof Franc(i)!

Od srca vas pozdravljam in vam čestitam tudi v imenu vernikov Ljubljanske nadškofije.

Grosupeljčani vas poznamo kot našega priljubljenega župnika, farani Most in Fužin kot nekdanjega kaplana, v delu Gorenjske in Zasavja so vas srečevali kot arhidiakona ob vizitacijskih obiskih in birmah, drugi kot občasnega gosta, ki je rad priskočil na pomoč kakemu obolelemu župniku ali vodil slovesnost.

Verniki se vas spominjamo kot duhovnika, ki je ob vsakem srečanju znal prijazno seči v roko, najti besedo spodbude ali tolažbe in če je bilo potrebno, tudi odločno umiriti kakšen nesporazum.

Da je veselje v Gospodu, ne v človeških močeh, je izžarevalo iz vaših besed v spovednici in nagovorov ob nedeljskih mašah in slovesnostih. O tem je govorila vaša umirjenost v trenutkih skrbi in odgovornosti. Da je Gospod blizu, smo čutili, ko smo vas videli moliti in ko smo vas videli poprijeti za delo, ko je zmanjkalo sodelavcev pri pastoralnem ali gradbenem delu.

Verjetno ne le vaš blagi in vesel značaj, ampak tudi prizadevanje in želja, da vsakemu položite v srce  vero in zaupanje v Boga, nas je spodbujalo, da smo v naših medčloveških odnosih v vsakdanjem življenju bolj znali živeti skupnost Božjih otrok.

Hvaležni smo Bogu, da nam je vas poslal za sopotnika in usmerjevalca na poti v njegovo kraljestvo. 

Verjamemo, da boste tudi kot naš škof še večkrat in na več mestih z besedo in zgledom tisti dobri pastir, ki zbira svojo čredo k skupnemu in edinemu gospodarju, Kristusu.

Z molitvijo vas bomo tudi mi podpirali pri vašem poslanstvu. Naj vam Gospod ostane vedno blizu s svojo milostjo!

 

                                                                                  ga. Štefka Zaviršek, Grosuplje