Pozdrav Marike Mikolič škofu Matjažu v imenu vernega ljudstva celjske škofije in Slovenskega bibličnega gibanja

30.5.2021 Gornji Grad Škofija Celje

Spoštovani gospod škof Maksimilijan!

V imenu vernikov celjske škofije Vam ob današnjem škofovskem posvečenju iskreno čestitam in Vas prisrčno pozdravljam. Postali ste naš pastir. Že v Vašem prvem pozdravnem pismu po imenovanju ste nas vernike prosili, naj semočno povežemo med seboj v prošnji k Svetemu Duhuda bi se vsi prepoznali kot deli Kristusovega Telesa – kot občestvo žive Cerkve. Želimo si takšnega občestva. Z veliko hvaležnostjo in veselim pričakovanjem v srcu Vam v imenu nas vseh zagotavljam vso našo podporo in molitveno povezanost. Želim Vam, da bi Bog, naš usmiljeni in ljubeči Oče, po Vas, spoštovani gospod škof Maksimilijan in po Vašem poslanstvu poveličal svoje ime, kot je zapisano v Vašem škofovskem geslu.

Prinašam Vam tudi najlepše želje in prisrčna voščila v imenu Zavoda Biblično gibanje in še posebej v imenu Biblične šole Evangelii Gaudium. Povezuje nas velika ljubezen do Božje besede. Pod Vašim vodstvom je Biblično gibanje v zadnjih nekaj letih doživelo nov razcvet, prenovljena revija Božja beseda danes je vstopila v mnoge domove. Vaša ljubezen in navdušenje nad Božjo besedo se širita na mnoge; hvala Bogú so tudi dobre stvari nalezljive. V Biblični šoli smo zelo veseli in počaščeni, da smo lahko zbirali darove za Vaš mašni plašč in mitro, spoštovani celjski škof Maksimilijan Matjaž. Naj Vas spominjata na našo povezanost v Besedi in na Jezusovo obljubo: »Če ostanete v moji besedi, ste resnično moji učenci, in spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.« (Jn 8, 31-32)

Naj Vas Gospod blagoslavlja pri Vašem poslanstvu na priprošnjo Vašega nebeškega zavetnika svetega Maksimilijana Celjskega!