Molitev za Slovenijo ob 30-letnici plebiscita

Povabljeni ste, da se pridružite 24-urni molitvi in postu za domovino, ki bo pred praznikom samostojnosti in enotnosti potekala od torka, 22. decembra 2020, od 17.30 ure do srede, 23. decembra 2019, do 17.30 ure in sicer tokrat zaradi epidemioloških razmer preko spleta. Neposredren prenos 24-urne molitve bo potekal na YouTube kanalu Nadškofije Ljubljana.

V letošnjem decembru obhajamo 30. obletnico plebiscita, ki je potekal 23. decembra 1990 in na katerem smo z veliko večino in splošnim konsenzom sprejeli odločitev, da želimo živeti v samostojni države. Kljub spremenjenim razmeram pa želimo praznovati in v molitvi povezati Slovence, da bi skupaj prosili za naš narod in domovino.

Zato ponovno vabimo vse Slovence, da se s prošnjo za Slovenijo povežemo v molitveni osemdnevnici v času od 16. do 23. decembra 2020. V času osemdnevnice in zlasti v 24 urah molitve in posta za domovino, Bogu skupaj izročimo našo domovino ter zanjo in njene ljudi molimo.

Molitvena osemdnevnica bo potekala od 16. decembra 2020 do vključno 23. decembra 2020. V času osemdnevnice povabljeni, da se v duhu povežemo po župnijah, družinah, skupnostih in občestvih in skupaj molimo za našo domovino. V času osemdnevnice se bomo vsako jutro ob 5.00 povezali v živi rožni venec, ki ga bomo molili tudi preko valov Radia Ognjišče.

Po sklepu 24 ur molitve in posta bo ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovendske škofovske konference msgr. Stanislav Zore daroval sveto mašo za domovino, ki jo bo prav tako mogoče spremljati na YouTube kanalu Nadškofije Ljubljana.

Pobuda MOLITEV IN POST ZA DOMOVINOI