Postni koncert v Domu sv. Jožef: Zbor Slovenske filharmonije

2.3.2018 ob 19:00 Celje Glasba, Dom sv. Jožef, Kultura
Zbor Slovenske filharmonije Zbor Slovenske filharmonije

Dom sv. Jožef Celje vabi na postni koncert Zbora Slovenske filharmonije pod vodstvom prof. Gregorja Klančiča z naslovom Iz teme v svetlobo, ki bo potekal v petek, 2. marca 2018, ob 19. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje.

Zbor Slovenske filharmonije je bil kot poklicni zbor ustanovljen leta 1991 z imenom Slovenski komorni zbor. Do jeseni leta 2009 ga je vodil njegov utemeljitelj dr. Mirko Cuderman. V sezoni 2012/2013 je Martina Batič v celoti prevzela umetniško vodenje zbora, ki ga je vodila do konca leta 2017. Osrednje umetniško poslanstvo Zbora Slovenske filharmonije je izvajanje raznovrstne glasbe a cappella – v Vokalnem abonmaju in na drugih koncertih – ter izvajanje vokalno-instrumentalne glasbe z Orkestrom Slovenske filharmonije in drugimi slovenskimi in tujimi orkestri, pa tudi snemanje zborovske glasbe.

Diskografija Zbora Slovenske filharmonije šteje več kot osemdeset plošč v zbirkah Musica sacra Slovenica in Slovenska zborovska glasba z antologijskim izborom naše zborovske, sakralne in posvetne glasbe. Konec leta 2014 je zbor pod vodstvom Martine Batič posnel zgoščenko posvetnih skladb Ambroža Čopija z naslovom Sanjam, za katero je skladatelj med drugim prejel nagrado Prešernovega sklada. Najnovejša izdaja pa je avtorska zgoščenka skladatelja Damijana Močnika z naslovom Oratorium nativitatis / Božični oratorij iz leta 2016.

Zbor Slovenske filharmonije je maja 2016 na mednarodni konferenci v Parizu dosegel članstvo v evropskem združenju profesionalnih pevskih zborov TENSO, kar pomeni veliko priznanje njegovemu delovanju.

Vstop prost – vabljeni!