Pomoč ob poplavah v Sloveniji

15.9.2014 Slovenija Cerkev v Sloveniji, Karitas

Močno deževje je med 13. in 14. septembrom povzročilo poplave, plazove  in veliko škodo na številnih območjih po Sloveniji. Številnim gospodinjstvom je zalilo kletne prostore, mnogi pa imajo uničene tudi prostore za bivanje. Nekatera naselja so še vedno odrezana od sveta. Še posebej so v večji meri prizadeti kraji in vasi na področju Dolenjske v občinah Kostanjevica, Škocjan, Mirenska dolina in Šentjernej ter v Beli Krajini območje Črnomlja in Metlike. Poplave so resneje prizadela tudi nekatere vasi v Prekmurju. Po vhodnem delu Slovenije pa so tudi številna manjša območja in gospodinjstva, ki so bila prizadeta s plazovi in poplavami.

Sodelavci Karitas so danes na terenu in skupaj z gasilci in civilno zaščito ugotavljajo potrebe prizadetih prebivalcev. Karitas bo nemudoma pomagala s hrano, kjer bo to potrebno. Slovenska karitas je za najhuje poplavljena območja že namenila finančna sredstva za prvo pomoč v višini 40.000 EUR.   

Še večja pomoč pa bo potrebna v naslednjih dnevih in tednih, zato Slovenska Karitas danes začenja z dobrodelno akcijo za pomoč prizadetim v poplavah. Vabimo vse ljudi odprtega srca, da skupaj pomagamo najbolj prizadetim. Donacije lahko darovalci posredujejo na:

SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR : SI56 0214 0001 5556 761,
Namen: POPLAVE SLOVENIJA, Sklic: SI00 201,
Koda namena: CHAR, BIC banke: LJBASI2X.
Za poplavljene v Sloveniji lahko prispevate 5 EUR tudi z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

Iskrena zahvala vsem, ki bodo prispevali za prizadete v poplavah.

 

Imre Jerebic,
generalni tajnik Slovenske Karitas