Pohod za življenje 2020

3.10.2020 Ljubljana Civilna družba, Zdravje, Življenje

V Ljubljani bo v soboto, 3. oktobra 2020, ob 10.30 Pohod za življenje 2020. Udeleženci se bodo zbrali pred cerkvijo Sv. Jakoba v Ljubljani (Gornji trg 18), nato pa se bodo sprehodili do Prešernovega trga. 

V skladu s priporočili Inštituta za javno zdravje mora organizator javne prireditve razpolagati s podatki udeležencev prireditve, zato prosijo, da svojo udeležbo na shodu za življenje potrdite tako, da izpolnite tabelo oz. udeležbo potrdite na GSM: 041 260 277. Povezava za prijavo na Pohod za življenje 2020: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScsfZEWQonFoZTKjFd_dMkvDUfRF1Xk8j4oeHJ5QFkKr_OuXQ/viewform

Udeležba na pohodu je brezplačna. 

V pripravi na Pohod za življenje 2020 želijo, da se Slovenija poveže v molitvi za nerojene otroke z akcijo 700.000 Zdravih Marij za 700.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. Molitveni namen: "Za pokojne nerojene otroke". Vodijo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bodo vedeli, če so izpolnili cilj, zato vas prosijo, da na e-pošto: [email protected] sporočite, koliko molitev boste opravili vi, vaša družina, molitvena, zakonska skupina itn. Molitev je naš dar za pokojne nerojene otroke.

Življenje nam je dano kot  Božji dar. Dobili smo ga zastonj, brez lastnega truda. Koliko lepega lahko naredimo drug za drugega, ker imamo življenje in ga imamo radi! 

Na pohodu za življenje bodo javno sporočili:

1. da vidijo prihodnost Slovenije veselju in spoštovanju do življenja,
2. da je potrebno imeti do mater in očetov, ki gredo skozi preizkušnjo smrti nerojenega otroka zaradi splava, odnos največjega sočutja, država pa jim mora vsestransko pomagati ter
3. da je nerojeni otrok človek in mu pripada pravica do življenja.

Večo namenu Pohoda za življenje 2020 si preberite na: http://24kul.si/podpisite-deklaracijo-za-zivljenje

Urša Cankar Soares,
v imenu koordinacije Pohod za življenje 2020