Pogovorni večer ob izidu nove številke revije Božje okolje

20.3.2013 ob 19:00 Ljubljana Revija
Naslovnica revije Božje okolje Naslovnica revije Božje okolje

Revija za krščansko duhovnost Božje okolje, ki jo izdaja Založba Družina, v sredo, 20. marca 2013, ob 19.00, v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani ob izidu nove številke pripravlja pogovorno-pričevanjski večer. Gosta bosta Karel Gržan in Zdenka Candellari, kantavtorica, ki je premagala raka in po preboleli bolezni rodila še šestega otroka.

Božje okolje izide šestkrat na leto, obravnava pa aktualne teme in vprašanja s področja duhovnosti. V besedilih smelo spregovori o notranjih pustolovščinah, ki jih prinašajo izkušnje osebnega odnosa z Bogom in življenje iz vere. Avtorji predstavljajo svetnike in osebnosti krščanske duhovnosti. V reviji so objavljana pričevanja osebnosti, ki jim je verska razsežnost spremenila ali zaznamovala življenjsko pot do take mere, da so lahko spodbuda ali vir navdiha tudi za druge.

Prva letošnja številka odgovarja na vprašanje Zakaj trpim, če je Bog dober? – Odgovore na vprašanje, ki se vedno znova ponavlja, odkrivajo v pogovoru z bolniškim duhovnikom p. Markom Novakom, Karel Gržan spregovori o sočutni bližini, p. Pij govori o sprejemanju trpljenja, v pričevanjih pa iščejo odgovore v konkretnih okoliščinah in sprejemanju tistega, kar s seboj prinašajo posamezni življenjski izzivi.