Pogovor z inovatorjem iz Silicijeve doline dr. Francetom Rodetom

24.10.2012 ob 19:00 Ljubljana Fakulteta za poslovne vede

V sredo, 24. oktobra 2012, ob 19.00 bo v galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani potekal pogovor z inovatorjem iz Silicijeve doline dr. Francetom Rodetom. Pogovor bo v sklopu večerov z naslovom »i3 – inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost« v organizaciji Fakultete za poslovne vede in založbe Družina. Vodila ga bosta dr. Žiga Andoljšek s Fakultete za poslovne vede in Tone Rode z založbe Družina. Gost bo predstavil nastanek Silicijeve doline ter svoj pogled z zgodovinske distance. Dogodek je namenjen iskanju novih odgovorov na izzive sedanjega časa, predvsem na področju razvoja poslovanja, ekonomije, družbe in vrednot.

Dr. Rode bo kot en od pionirjev iz Silicijeve doline spregovoril o njenem nastanku in njenih glavnih motivih ter o svoji prehojeni poti. Izpostavil bo potencial in vpliv Silicijeve doline na razvoj znanosti in družbe ter globalni vpliv trendov in novosti, ki od tam izvirajo. Inženir dr. Rode je diplomiral na Univerzi v Ljubljani, nato pa se je preselil v ZDA, kjer je študij nadaljeval na Univerzi Northwestern. Po magisteriju, v dobi tehnološkega razcveta, se je ustalil v Silicijevi dolini in zaposlil pri Billu Hewlettu in Daveu Packardu. Za podjetje je razvijal prvi žepni kalkulator HP-35 in postal avtor številnih patentov s področja kalkulatorjev, satelitske navigacije in radiofrekvenčne identifikacije.


Poročilo o dogodku


Za dodatne informacije se obrnite na sedež Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu na Ciril-Metodovem trg 9 v Ljubljani, na tel. 01/360–28–84 ali 0820/52–300 ali e-naslov: [email protected].