Pobuda Milijon otrok moli rožni venec

18.10.2020 COVID19, Molitev

Papeška ustanova »Pomoč Cerkvi, ki trpi« je tudi letos organizirala pobudo Milijon otrok moli rožni venec. Otroke vsega sveta so povabili, da se 18. oktobra pridružijo enoglasni molitvi za edinost in mir na svetu ter za konec zdravstvene in ekonomske krize, ki je posledica pandemije.

Kot je dejal kardinal Mauro Piacenza, predsednik mednarodne ustanove »Pomoč Cerkvi, ki trpi«, »je ves svet izpostavljen nevidnemu virusu, zaradi katerega je umrlo na sto tisoče oseb. V tem trenutku še ni mogoče vedeti, kakšne bodo socialno-ekonomske posledice, ki jih je povzročil, vendar pa je že sedaj škoda zelo velika. Naš svet ni več isti kot prej in to, kar se nam je do sedaj zdelo samoumevno, ni več samoumevno.« Kardinal se je na otroke obrnil s posebnim pismom, v katerem je med drugim poudaril, da je pomembno delati skupaj in si medsebojno pomagati, pri tem pa ne smemo pozabiti, da »največja pomoč prihaja od Boga«.

Gradivo za molitev, h kateri so otroci posebej povabljeni v nedeljo, 18. oktobra – v vrtcih in šolah pa se ji lahko pridružijo tudi še naslednji dan –, je bilo prevedeno v 23 jezikov, med drugim tudi v arabščino in nekatere afriške jezike. Pobude se bo udeležilo 80 držav z vseh celin. Martin Barta, duhovni pomočnik omenjene organizacije, je zaželel, da bi »nas molitev rožnega venca napolnila z obnovljenim pogumom in zaupanjem v ljubeče varstvo Boga, ki nam ga On sam želi podariti preko svoje Svete Matere«.

»Ko bo milijon otrok molilo rožni venec, se bo svet spremenil,« je rekel sv. Pij iz Pietrelcine. Njegove besede so bile navdih za pobudo, ki se je pričela leta 2005 v venezuelski prestolnici Caracas, ko se je nekaj otrok zbralo pred kapelo, da bi molili k Mariji. Od leta 2008 pobudo podpira tudi ustanova »Pomoč Cerkvi, ki trpi«, ki zadnji dve leti skrbi za organizacijo celotnega dogodka.

 

Vir: Vatican News