Orgelski solo koncert - Jonas Herzog, Švica

17.4.2015 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba, Kultura
Organist Jonas Herzog, Švica Organist Jonas Herzog, Švica

Vabljeni na sedmi koncert iz sklopa Glasba na hribu, ko bomo prisluhnili izjemnemu solistu, organistu Jonasu Herzogu iz Švice.

Jonas Herzog se je rodil leta 1980 in odraščal v Nussbaumenu v Švici. Prvih lekcij orgel se je učil pri Andreasu Wittwerju. Nadaljeval študij na Visoki šoli za glasbo v Zürichu - orgle s Petrom Reichertom (pedagoška diploma) in pri Stefan Johannes Bleicherju (koncert - in solist diploma) in nato tudiral zborovsko dirigiranje pri Beat Schäfer (diploma iz kantorstva). Nadaljeval z Intenzivnim študijem organologije.

Je glavni organist pri sv. Martinu Baar in organist na pokopališču Rosenberg v Winterthuru. Je pobudnik in vodja projekta "Ehrendingerstrasse cerkvenih koncertov".

Vsakoletni številni koncerti kot solist in komorni glasbenik. Sodeluje s priznanimi umetniki in ansambli. Koncerti s Stefanom Müllerjem (Duo Tastologie.ch) na različnih glasbilih s tipkami. Je tudi orgelski svetovalec. Dirigent različnih pevskih zborov v Aargau in Zürichu. Prejemnik nagrade Kiwanis Music Prize za orgle v Zürichu. Posnel je že več zgoščenk in radijskih posnetkov.

Petek, 17. aprila, ob 19. uri, v cerkvi sv. Jožefa Celje

Vstop prost - prostovoljni prispevki


Pripete datoteke:

Plakat Jonas Herzog 2015.pdf
Plakat; orgelski seminar, Herzog, april 2015.pdf