Orgelski nastop Ane Rehar

20.10.2023 ob 18:30 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba, Kultura
Ana Rehar med opravljanjem izpita iz dirigiranja; Orglarska šola sv. Jožefa Celje Ana Rehar med opravljanjem izpita iz dirigiranja; Orglarska šola sv. Jožefa Celje

Orglarska šola sv. Jožefa Celje vabi k sveti maši, ki bo v petek, 20. oktobra 2023 ob 18.30 v cerkvi sv. Jožefa v Celju in jo bo oblikovala Ana Rehar, ob sklepu šolanja na Orglarski šoli sv. Jožefa Celje.

Ana Rehar Rojena sem 8. 9. 1980 v Celju. Odraščala v kmečki družini kot šesti, najmlajši otrok. Prevzeta nad lepoto glasbe, kadar je oče ob velikih slovesnostih pritrkoval na zvon v Marijini cerkvici v Špitaliču pri Slov. Konjicah. Botra, cerkvena pevka Rozalija Kolar, mi je bila velik zgled. Kot samouk pri trinajstih začela spremljati cerkvene pevce na el. klaviature. Pri štirinajstih opravim 1. razred glasbene šole za klavir v Glasbeni šoli v Slov. Konjicah. Sledi čas srednje šole – gimnazija, v domačem cerkvenem pevskem zboru občasno sodelujem. V času izobraževanja na fakulteti ostajam občasna pomožna organistka na špitalskem koru. Po poroki in rojstvu prvega otroka za nekaj časa opustim sodelovanje v domači župniji. Leta 2007 se odzovem povabilu domačih pevcev, da bi se kot organistka vrnila na špitalski kor. Zberem pogum in se vpišem na Orglarsko šolo sv. Jožefa. Najprej opravim pripravnico za klavir (5 let), nato se zame nadaljuje izobraževanje na orglah. Leta 2013 preneham z izobraževanjem, 2014 se rodi tretji otrok. Svoje glasbeno znanje sem pridobivala tudi z udeležbo na več seminarjih. Čez nekaj časa poskusim nadaljevati, do leta 2018, ko je na poti četrti otrok. Izobraževanje na Orglarski šoli čaka do leta 2022, ko želim zaključiti šolanje. V času od leta 2007 do sedaj sem organistka in zborovodja mešanega manjšega pevskega zbora v župniji Špitalič.