Orgelski koncert: Duo Organum Plenum

22.1.2016 ob 19:00 Celje Dom sv. Jožef, Cerkvena glasba
Duo Organum Plenum; Andreja Golež in Nina Frank Duo Organum Plenum; Andreja Golež in Nina Frank

»GLASBA NA HRIBU«
Duo ORGANUM PLENUM: orgle – Andreja Golež, orgle – Nina Frank.

Petek, 22. januarja 2016, ob 19.00, cerkev sv. Jožefa Celje.

V okviru koncertov iz sklopa Glasba na hribu, ki jih pripravljamo v Domu sv. Jožef, bomo 22. januarja 2016 gostili Duo ORGANUM PLENUM, katerega sestavljata dve mladi slovenski glasbenici, ki sta svoje glasbeno znanje in izkušnje nabirale v tujini. Na koncertu bosta izvedli dela za dvoje orgel in orgle štiriročno.

Vstop na koncert je prost - prostovoljni prispevki - vabljeni!

--------------------------------------------------------------

Andreja Golež je maturirala na velenjski gimnaziji in zaključila šolanje na Srednji glasbeni šoli Velenje na oddelku za orgle pri mag. Emi Zapušek.
Opravila je diplomski študij orgel na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju v razredu prof. R. Scholza, v šolskem letu 2003/2004 je svoje znanje orgelske igre poglobila na Višjem nacionalnem konservatoriju za glasbo in ples v Parizu, kjer je študirala pri M. Bouvardu in O. Latryu, leta 2006 je z odliko zaključila magistrski študij orgel v razredu H. Luckeja na Mozarteumu v Salzburgu in si s tem pridobila naslov ̋magister artium ̋.

Za sabo ima številne pomembne koncerte doma in v tujini, igrala je tudi na znamenitih notredamskih orglah pariške katedrale. Je nagrajenka več tekmovanj, avtorica posnetkov v arhivu Radia Slovenije in organizatorka orgelskega glasbenega življenja.
Veliko se posveča koncertiranju v različnih komornih zasedbah: s saksofonom (duo Org. Sax), harfo (duo Dialogue), orgle štiriročno (duo Organum Plenum), flavto (duo Musica Calamus) in trobento, sodeluje še s sopranom, violino, prav tako z zbori in orkestri.

Je soustanoviteljica in od leta 2014 predsednica Slovenskega orgelskega društva.
Od leta 2004 poučuje orgle na osnovni in srednji stopnji Glasbene šole Velenje, kjer je s svojimi učenci na orgelskih tekmovanjih dosegla že več nagrad.

Nina Frank je študirala orgle na salzburškem Mozarteumu pri prof. Hanfriedu Luckeju, kjer je leta 2006 diplomirala, nato pa študij nadaljevala na Kraljevi danski akademiji za glasbo v Kopenhagnu pri prof. Bine Katrine-Bryndorf ter na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu v razredu prof. Martina Schmedinga. Magistrski študij orgel instrumentalne in pevske pedagogike je zaključila na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Za seboj ima številne nastope doma in v tujini (Avstrija, Nemčija, Švica, Liechtenstein, Madžarska, Francija, Danska, Norveška, Belgija...), koncertira tudi v različnih komornih zasedbah ter sodeluje z raznimi zbori kot korepetitor. Kot solistka je igrala z Orkestrom Slovenske vojske in z Orkestrom Slovenske filharmonije. Na državnih in mednarodnih tekmovanjih mladih glasbenikov je prejela več nagrad.

Poleg koncertiranja se posveča predvsem pedagoškemu delu. Poučevala je na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju in na Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju. Od leta 2009 deluje na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. V letošnjem šolskem letu pa poučuje tudi na glasbenih šolah v Ajdovščini in v Novi Gorici.

--------------------------------------------------------------

Dom sv. Jožef v vlogi soustvarjalca kulturne podobe knežjega mesta privablja izvrstne izvajalce, katerih delovanje sodi v sam vrh slovenske in mednarodne kulturne ustvarjalnosti. Koncertni dogodek je zagotovo eden takšnih, ki ga nikakor ne gre prezreti, zato vljudno vabljeni na vrhunski orgelski večer. 


Pripete datoteke:

Duo urganum plenum, andreja golež, januar, 2016.pdf