Odprtje svetih vrat na Zaplazu

3.4.2016 ob 16:00 Zaplaz Jubilej usmiljenja, Škofija Novo mesto

»Želim, da jubilejni odpustek doseže vsakega kot pristna izkušnja Božje milosti ... Da bi verniki živeli in pridobili odpustke, morajo opraviti krajše romanje k svetim vratom, ki bodo odprta v vsaki stolni cerkvi … Prav tako določam, da se lahko pridobi odpustke v svetiščih, kjer bodo odprta sveta vrata usmiljenja« (papež Frančišek).

Po želji papeža Frančiška je škof Glavan v novomeški škofiji poleg svetih vrat v novomeško stolnico določil, da se sveta vrata odprejo še v osrednjem škofijskem romarskem svetišču na Zaplazu. 

3. aprila, na belo nedeljo, ki je hkrati nedelja Božjega usmiljenja, bodo na Zaplazu slovesno odprli sveta vrata usmiljenja. Slovesnost odprtja bo vodil škof msgr. Andrej Glavan. Slovesnost se bo pričela ob 16. uri. Za »sveta« bodo razglasili in prilagodili stranska vrata v svetišče, da bi vsakdo, ki bo s tem namenom priromal na Zaplaz, lahko dosegel svetoletni odpustek.

Lepo povabljeni k romanju skozi sveta vrata na Zaplazu, da počastite relikvije bl. Alojzija Grozdeta in se izročite Mariji, Materi usmiljenja!

 

Janko Pirc
škofijski tajnik