Odprtje razstave z naslovom Zakladi Svete Trojice

26.9.2013 Maribor Razstava, Redovništvo, Zgodovina

V viteški dvorani mariborskega gradu bodo v četrtek, 26. septembra 2013, ob 18.00, odprli razstavo z naslovom Zakladi Svete Trojice. Na razstavi bodo prikazali sadove enoletnega sodelovanja Pokrajinskega muzeja Maribor s frančiškanskim samostanom Sveta Trojica iz Slovenskih goric.

Muzej je opravil obsežno inventarizacijo tamkajšnje samostanske zbirke, s pomočjo katere bo samostan odslej lažje upravljal in varoval svojo dediščino. Strokovno izveden popis je namreč formalna podlaga za pridobivanje dodatnih sredstev za njeno vzdrževanje. V muzejskih konservatorskih delavnicah so predmete skrbno pripravili za razstavo, na kateri bo na ogled le del zakladov Svete Trojice, zato po razstavi vabijo tudi na ogled samostana. Ponosni so na delo, ki so ga opravili v plodnem sodelovanju z duhovniki iz Svete Trojice in verjamejo, da je to le začetek skupne poti.

V kulturnem programu bodo sodelovali otroški pevski zbor KD sv. Frančišek Sveta Trojica z zborovodkinjo Anito Kralj in Društvo kmečkih žena Sveta Trojica.

Dodatne informacije dobite v Pokrajinskem muzeju Maribor na Grajski ulici 2 v Mariboru po tel. št. 02/ 228–35–51 oz. po e-pošti na naslovu [email protected].