Obisk vrhovne predstojnice uršulink m. Cecilie Wang v Sloveniji

20.5.2017 Redovništvo

Od 20. maja do 11. junija 2017 bosta na obisku v Sloveniji in Avstriji vrhovna predstojnica uršulink m. Cecilia Wang ter s. Maria Jaworska, vrhovna svetovalka.

Slovenska provinca uršulink Rimske unije vključuje obe deželi. Na obisk so se sestre uršulinke pripravljale z molitvijo: Mati dobrega sveta - izprosi nam pomoč Svetega Duha. Svoj obisk bosta danes, 20. maja, pričeli v Izoli, nadaljevali v Ljubljani in pri Svetem Duhu. Vse sestre se bodo skupaj z njima zbrale za provincialni izlet v Bohinj ter na Brezje. V Avstriji bosta naprej obiskali Celovec, nato Salzburg in se čez Dunaj vrnili v Slovenijo, v Maribor.

Visoki gostji bosta obisk sklenili v skupnosti Provincialata na Pržanu ter s srečanjem s provincialnim svetom. To je prvi daljši obisk m. Cecilie v provinci. Svoje služenje je pričela leta 2007 in je sredi drugega mandata. Njena svetovalka, s. Maria, pa je sredi prvega mandata služenja. Glavni namen obiska je srečanje z vsako sestro v provinci, da bi jih bolje poznale. V letu 2019 bo vrhovni kapitelj Reda.