Obisk škofa Jamnika v ZDA in maša pred prenosom posmrtnih ostankov škofa Rožmana v Slovenijo

7.4.2013 Lemont (ZDA) Škofija Ljubljana
Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik

 

Od sobote, 6., do torka, 9. aprila 2013, bo ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik na obisku pri slovenskih rojakih v Lemontu v ZDA.

Na belo nedeljo – nedeljo Božjega usmiljenja, 7. aprila 2013, bo ob 11.00 v Lemontu daroval sveto mašo, pri kateri bo bolnim in ostarelim podelil zakrament bolniškega maziljenja.

Prav tako bo v nedeljo, 7. aprila 2013, v Lemontu potekalo slovo od pokojnega škofa Gregorija Rožmana pred prenosom njegovih posmrtnih ostankov v Slovenijo. V cerkvi bo ležal od 13.00 dalje, ob 15.00 pa bo sv. maša, ki jo bo daroval upokojeni pomožni škof iz Clevelanda msgr. Anthony Edward Pevec. Ob njem bosta somaševala ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik in upokojeni čikaški pomožni škof John R. Gorman. Pridružili se bodo duhovniki in verniki iz slovenske skupnosti v Lemontu ter iz Clevelanda, kjer je škof Rožman živel do svoje smrti.

Škof Rožman je bil pokopan na pokopališču sv. Frančiška v Lemontu po njegovi smrti 16. novembra 1959. Po slovesu v ZDA bo prepeljan v Slovenijo in pokopan v ljubljanski stolnici.