Navodila za obhajanje bogoslužja v času epidemije v škofiji Novo mesto

23.12.2020 Škofija Novo mesto COVID19, Škofija Novo mesto

 

  1. Dosledno in strogo upoštevanje navodil SŠK za obhajanje bogoslužja z ljudstvom Navodila slovenskih škofov za obhajanje svetih maš v času epidemije COVID-19, ki so bila objavljena 18. decembra 2020 in so objavljena na spletni strani SŠK.
  2. Na vidnih mestih mora biti objavljena info-grafika NIJZ, dostopna razkužila, označeno število vernikov in zagotovljeno prezračevanje cerkve po obredu.
  3. Pri sveti maši, ki jo duhovnik obhaja z najožjimi sodelavci in brez navzočnosti drugih vernikov, ter jo prenaša preko medijev, lahko sodeluje organist in s petjem tudi solist.
  4. Verniki, ki spremljajo sveto mašo preko medijev, so povabljeni, da prejmejo sveto obhajilo izven svete maše  po dogovoru z domačim župnikom.
  5. Kljub svetim mašam z ljudstvom, naj se ohrani obhajilo izven svete maše za vse ostale vernike, ki se svete maše zaradi omejitev ne morejo udeležiti.
  6. V kolikor župnik ne more zagotoviti minimalnih pogojev za obhajanje svete maše v času epidemije, naj maše potekajo brez ljudstva (duhovnik ni dolžan maševati z ljudstvom).

 

Msgr. Andrej Glavan,
novomeški škof

ODLOK