Občni zbor Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote v luči Marijinega »Zgodi se«

25.3.2019 Mirenski Grad Dobrodelnost, Prostovoljstvo

V ponedeljek, 25. marca 2019, smo se prostovoljci Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote zbrali na Mirenskem Gradu, kjer smo skupaj praznovali. Praznik Gospodovega oznanjenja smo združili z občnim zborom društva. Tako smo se ob poročanju o delu poveselili tudi vsega lepega, kar po delu društva prejemamo.

Srečanje smo začeli s sveto mašo, pri kateri nas je g. Peter Žakelj nagovoril z besedami, da se vse pomembne stvari dogajajo v pogovoru med dvema. Tako kot je Božji in Marijin dialog obrnil zgodovino sveta, tako se tudi danes vse najpomembnejše stvari zgodijo v dialogu med nami in Bogom. Misel smo povezali z delom društva, ki ga skušamo graditi na dobrih medsebojnih odnosih, v katerih se vsako leto bolj zavedamo, da so odvisni od naše odprtosti za Boga - ali smo ga pripravljeni slišati ali ne. 

Sveta maša je bila lep uvod v občni zbor društva, kjer smo pregledali vse dosedanje delo in zastavili načrte za prihodnje. Poslušali smo povzetke mnogih poročil in ob tem ugotavljali, da je naše delo vsako leto bolj razvejano in vključuje vedno več ljudi. Srečanje smo zaključili z zakusko in prijateljskim klepetom.

Veseli smo za vse, kar nam uspe skupaj dobrega narediti, v prihodnje pa si želimo, da bilo v našem delu še več prostora za Boga in tako za vsakega, ki potrebuje dom, kjer bo ljubljen in sprejet. 

 

Marjana Batistič