Novo vodstvo mariborske province šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja

8.10.2023 Kančevci Redovništvo
Novo vodstvo mariborske province Šolskih sester. sv. Frančiška Kristusa Kralja. FOTO: solske-sestre.si Novo vodstvo mariborske province Šolskih sester. sv. Frančiška Kristusa Kralja. FOTO: solske-sestre.si
Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so na rednem provincialnem kapitlju v Domu duhovnosti v Kančevcih prvi konec tedna v oktobru izvolile novo vodstvo mariborske province. Za provincialno predstojnico je bila izvoljena s. Tina Dajčer.

Šolske sestre sv. Frančiška Kristusa Kralja so se v soboto in nedeljo, 7. in 8. oktobra, zbrale na rednem provincialnem kapitlju v Domu duhovnosti v Kančevcih, ki so ga namenile skupnemu duhovnemu razločevanju in prepoznavanju, kako Bog gleda na provinco in katero sestro želi za služenje v predstojništvu.

Nedeljsko sveto mašo na čast Svetemu Duhu je v cerkvi sv. Benedikta v Kančevcih daroval murskosoboški škof Peter Štumpf. V pridigi je besede namenil duhu sinodalnosti.

Po sveti maši so volile novo vodstvo in za novo predstojnico mariborske province Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja izvolile s. Tino Dajčer, za njeno namestnico pa s. Metko Vrabič. Za svetovalke so bile izvoljene s. Vida Tomažič, s. Veronika Supan in s. Martina Štemberger.

S. Tina Dajčer, po poklicu sicer likovna pedagoginja, je k šolskim sestram sv. Frančiška Kristusa Kralja vstopila jeseni leta 2005, večne zaobljube pa izpovedala 2. februarja 2013.