Novinarska konferenca o poteku projekta novih orgel koprske stolnice

26.5.2021 ob 12:00 Koper Škofija Koper, Glasba, Kultura
Foto: Facebook stran Orgle Koprske Stolnice Foto: Facebook stran Orgle Koprske Stolnice

V sredo, 26. maja 2021, ob 12.00 bo v koprski stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja novinarska konferenca na kateri bodo predstavili potek projekta novih orgel koprske stolnice.

Postavitev orgel koprske stolnice je v sklepni fazi in v drugi polovici leta 2021 je načrtovana inavguracija s spremljajočimi dogodki. Spored novinarske konference:

  • potek del;
  • načrti za inavguracijo;
  • donatorska akcija in donatorska platforma;
  • rezultati natečaja za nove zborovske skladbe s spremljavo orgel. 

Možen bo ogled novega kora in postavitve orgel.

Za dodatne informacije: [email protected], 041/792-327; David Tomovski, član projektne skupine ali na Facebook profilu: https://www.facebook.com/orgleKoper/

Nove orgle koprske stolnice prihajajo v Koper kot donacija iz švicarske koncertne dvorane Tonhalle iz Züricha. Župnija Koper je za pridobitev velikega instrumenta kandidirala na mednarodnem razpisu. Po pregledu arhitekturne in akustične ustreznosti stolne cerkve ter zaradi podpore številnih institucij in posameznikov, ki delujejo na področjih glasbenega ustvarjanja, in aktivne podpore projektu s strani Mestne občine Koper, je upravni odbor fundacije Kongresshaus Stiftung iz Züricha soglasno sprejel odločitev o dodelitvi veličastnih orgel Kopru.