Nedelja Svetega pisma 2017

29.1.2017 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Sveto pismo

Nedeljo Svetega pisma bomo v Cerkvi na Slovenskem pod naslovom »Ljubezen nikoli ne mine!« (1Kor 13,8) praznovali 29. januarja 2017. Vsebinske poudarke in priložnostne pripomočke vsako leto pripravi Slovensko biblično gibanje, ki v Sloveniji deluje od leta 1993. Župnije bodo prejele priložnostni plakat.

Predstavniki gibanja si prizadevajo, da bi čim širši krog ljudi seznanili z vsebino Svetega pisma in jih uvajali v branje svete knjige, poleg tega pa povezuje biblične skupine, ki jih je v Sloveniji preko 200. Spodbuja nastajanje novih skupin in jim pomaga pri delu, prireja tečaje, razstave, predavanja, poglablja skupinsko in osebno delo s Svetim pismom ter izdaja biblično revijo z naslovom Božja beseda danes.

Srečanja po škofijah

V nedeljo, 29. januarja 2016, ob 15.00, bo v vseh šestih škofijah srečanje voditeljev in članov bibličnih skupin ter drugih zainteresiranih, ki se želijo srečati s sporočilom poglabljati v sporočilo Božje besede. Program bo obsegal nagovor biblicista oz. teologa, sledila bosta pogovor in druženje.

Lokacije in voditelji srečanj:
•   Škofija Celje: Dom sv. Jožefa, Plečnikova ulica 29 a, Celje, nadškof Marjan Turnšek.
•   Škofija Koper: Škofijska gimnazija Vipava, Goriška cesta 29, Vipava, škof Jurij Bizjak.
•   Nadškofija Ljubljana: Antonov dom, Tržaška cesta 85, Ljubljana, akad. dr. Jože Krašovec.
•   Nadškofija Maribor: Teološka fakulteta, Slovenska 17, Maribor, dr. Maksimilijan Matjaž.
•   Škofija Murska Sobota: Samostan sester klaris, Turnišče, p. Toni Brinjovc.
•   Škofija Novo mesto: Župnijska cerkev Vavta vas, Vavta vas 48, Straža pri Novem mestu, župnik Janez Jeromen.

Dodatne informacije dobite na sedežu Slovenskega bibličnega gibanja na Poljanski cesti 2 v Ljubljani, tel. 01/431–42–78, GSM: 041/603–567, e-naslov [email protected] ali na spletni strani.

Uvod v nedeljo Svetega pisma so številni dogodki, ki se v dneh pred tem zvrstijo v Cerkvi na Slovenskem. Na god spreobrnitve apostola Pavla, 25. januarja, ki je po osebnem srečanju s Kristusom odstiral in oznanjal globine Božjega razodetja, se bo začel Svetopisemski maraton.