Nedelja Svetega pisma

29.1.2012 Cerkev na Slovenskem Sveto pismo, Kultura, Teološka fakulteta, Cerkev v Sloveniji

Triindvajseto nedeljo Svetega pisma bomo v Cerkvi na Slovenskem pod naslovom Nova evangelizacija – Dvignite svoje glave: glejte, vaše odrešenje se približuje praznovali 29. januarja 2012. Vsebinske poudarke in priložnostne pripomočke vsako leto pripravi Slovensko biblično gibanje, ki v Sloveniji deluje od oktobra 1993. Župnije so prejele priložnostni plakat.

Predstavniki bibličnega gibanja si prizadevajo, da bi čim širši krog ljudi seznanili z vsebino Svetega pisma in jih uvajali v branje knjige knjig. Gibanje povezuje biblične skupine, ki jih je v Sloveniji okrog 200. Spodbuja nastajanje novih skupin in jim pomaga pri delu, prireja tečaje, razstave, predavanja, poglablja skupinsko in osebno delo s Svetim pismom ter izdaja biblično revijo z naslovom Božja beseda danes.

Napovedani dogodki in objave v medijih

V prostorih Škofijske gimnazije v Vipavi bo v nedeljo, 29. januarja 2012, ob 15.00, srečanje bibličnih skupin Škofije Koper. Koprski pomožni škof Jurij Bizjak bo predaval na temo Pravičnost v dejanjih in besedah in mislih.

V Antonovem domu na Tržaški cesti 85 na Viču v Ljubljani bo v nedeljo, 29. januarja 2012, ob 19.00, v organizaciji Svetopisemske družbe Slovenije in ob sodelovanju različnih krčanskih Cerkva dobrodelni dogodek za otroke v Albaniji z naslovom Pustite otroke k meni. Nastopila bosta Zbor sv. Nikolaja iz Litije ter mladinski pevski zbor Pala. Več na tem spletnem mestu.

V samostanu notredamskih šolskih sester v Ilirski Bistrici bo koprski pomožni škof Jurij Bizjak od petka, 10. do nedelje, 12. februarja 2012, vodil svetopisemske duhove vaje pod naslovom Pogovarjajte se s Psalmi.

Tematski posnetek pogovora z uršulinko s. Snežno Večko na Radiu Maribor je na voljo na povezavi.

Na Televiziji Maribor bo v soboto, 28. januarja 2012, ob 19.00, v dnevniku objavljen prispevek o delu s. Snežne Večko na Salomonovih otokih.

Dodatne informacije dobite na sedežu Slovenskega bibličnega gibanja na Poljanski cesti 2 v Ljubljani, tel. 01/431–42–78, pri s. Snežni Večko, tel. 02/252–44–72, e-pošta: [email protected] ali na spletni povezavi.