Napoved dogodkov v Domu sv. Jožefa

31.1.2013 Celje Dom sv. Jožef
Dom sv. Jožef - Celje Dom sv. Jožef - Celje

V Domu sv. Jožefa v Celju pripravljajo naslednje dogodke:

1. Šola za starše z Markom Juhantom

Pogovori z najstnikom o spolnosti, drogah in izbiri poklica je potekala v četrtek, 10. januarja 2013, ob 19.00, v Jožefovi dvorani.

Čigave sanje naj živi otrok – sanje staršev ali svoje lastne? Kako ravnamo, če pride najstnik vinjen domov? Pogovor o spolnosti: ljubezen in odgovornost.

Organiziranje časa v družini – dovolite si resnično preživeti prosti čas z otrokom ali vnukom v četrtek, 31. januarja 2013, ob 19.00, v Jožefovi dvorani.

Kje vzeti čas? Dovolj ga je! Medgeneracijska sreča ali medgeneracijski pekel? Ravnanje staršev in ravnanje starih staršev – temeljni dogovori.

Specialni pedagog Marko Juhant je poklicni vzgojitelj za otroke z motnjami vedenja. Pred leti je bil vzgojitelj v vzgojnem zavodu, pa tudi ravnatelj in vodja izobraževalnih programov za delo na sebi, danes pa se posveča življenjski strasti – vzgoji za vzgojo otrok. Skupaj s specialno pedagoginjo Simono Levc sta izdala knjigo Varuh otrokovih dolžnosti ali: nehajte se ukvarjati z otrokovimi pravicami!, ki je nastala na podlagi slovenske vzgojne prakse.


2. Božični koncert APZ Celje

Akademski pevski zbor Celje je pod vodstvom dirigentke Sonje Čendak Pavlič v petek, 11. januarja 2013, ob 19.00, v cerkvi sv. Jožefa, izvedel božični koncert.


3. Tečaj za vzdrževanje cerkvenega perila (prtičkov in prtov)

Tečaj je potekal v soboto, 12. januarja 2013, med 10.00 in 13.00, vodila pa sta ga s. Terezija Petrič HKL in Jože Planinšek CM. Udeležbo je bilo potrebno predhodno napovedati do srede, 9. januarja 2013.

Malokdo pomisli, kako pomembno je pravilno vzdrževanje cerkvenega perila, predvsem prtičkov, pa tudi prtov. To vedo posebej tisti, ki so se tega opravila morali lotiti čez noč. Z namenom, da bi jim olajšali skrb, pripravljajo srečanje, na katerem bodo udeleženci slišali koristne napotke, hkrati pa tudi konkretno preverili način in delo pranja, likanja ter zlaganja cerkvenega perila.


4. Orgelski koncert s solisti

V cerkvi sv. Jožefa je v četrtek, 17. januarja 2013, ob 19.00, potekal orgelski koncert s solisti. Nastopili so učenci glasbene šole iz Zavoda sv. Stanislava iz Šentvida nad Ljubljano, poleg vokalistov pa se bodo predstavili tudi instrumentalisti na orglah, violini in trobenti.


5. Okrogla miza z naslovom Kaj nas združuje, kaj ločuje?

Okrogla miza z naslovom Kaj nas združuje, kaj ločuje? je bila namenjena medverskem dialogu s predstavniki različnih krščanskih Cerkva. Na pogovoru, ki je potekal v torek, 22. januarja 2013, ob 19.00, so sodelovali predstavniki Cerkva, ki so članice Sveta krščanskih Cerkva.


6. Odprtje razstave z naslovom Njegovo domovanje – zgodba v fotoobjektivu

Odprtje fotografske razstave z naslovom Njegovo domovanje – zgodba v fotoobjektivu Hermana Čatra je bilo v četrtek, 24. januarja 2013, ob 19.00.


7. Duhovne vaje z naslovom Pojdi, tvoje vera te je rešila (prim. Mr 10,52)

Leto vere in čas, v katerem živimo, vabita, da poglobimo osebno vero in jo povežemo z izkušnjo našega bivanja. Vera nam da življenje, večno življenje, odgovarjajo katehumeni na vprašanje: »Kaj ti da vera«? Jed in pijača je na poti našega življenja, brez nje je življenje pusto in prazno, komaj, če sploh, smiselno. Dvodnevno srečanje bo namenjeno povezovanju vere z življenjem in bo priložnost za svetlejši pogled v prihodnost.

Program bo pod vodstvom Jožeta Planinška CM potekal od petka, 25. do nedelje, 27. januarja 2013. Udeležbo je potrebno predhodno napovedati do srede, 23. januarja 2013.


8. Duhovno razmišljanje

Zakramenti so konkretna, vidna znamenja naše vere, ki konkretnim človeškim bitjem pomagajo, da lažje razumemo duhovno razsežnost in s tem vrednost življenja. Ko jih predstavljamo, smo dostikrat ujeti v teološko govorico, ki je sodobni človek več ne razume in s tem njihov nagovor zbledi, čeprav je življenjskega pomena za sleherno bivanje. V povezavi z izkušnjo življenja bodo duhovna razmišljanja potekala vsak zadnji torek v mesecu. Razmišljanje z naslovom Pokora – verodostojna podoba sebe in svoje poti bo v torek, 29. januarja 2013, ob 19.00, v Jožefovi dvorani, pripravil pa ga bo Jože Planinšek CM.


Dodatne informacije o dogodkih dobite v Domu sv. Jožefa na Plečnikovi ulici 29 v Celju, tel. 0590/73–800 ali po e-pošti na naslovu [email protected].